Specijalna pošiljka iz Zagreba – stižu „borosane" za Konstraktu

GS
Foto: Marko Jovanović

TORINO- Pjesma "In corpore sano" ne prestaje da privlači pažnju od dana kada je pobijedila. Našla se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala eurostory.nl. Među deset najslušanijih je na zvaničnom Jutjub kanalu Evrovizije.

Za danas, 28. aprila, organizovan je ispraćaj Ane Đurić za Torino gdje se održava ovogodišnje takmičenje za najbolju pjesmu Evrope.

Događaj se emituje od 13 sati na Prvom programu RTS-a.

 „Uvek kada kažete – sve je spremno, to je u stvari, tačni i precizni da budemo, trenutak poslednjeg haosa. Danas je bila proba u Dečjem kulturnom centru, probali su kostime, šminku, frizure. Treba to još jednom proći, isprobati, dodati, skratiti suknje i ostalo… Tako izgledaju te pripreme, inače, na sceni – koreografija je uvežbana", rekla je Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Kovačevićeva je otkrila da iz Zagreba za ekipu stižu i popularne „borosane" u kojima će predstavnica Srbije na Evrosongu nastupati, i to više pari, pošto je, zbog brojnih proba i priprema, rezervni kostim uvijek neophodan. U tom „poduhvatu" istakla je pomoć glumca Dejana Aćimovića i njegove supruge – ona je kupila obuću koja već sutra stiže u Beograd.

„Borosane" stižu u Beograd zahvaljujući reditelju Zrinku Ogresti, čiji film Plavi cvet, rađen u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, sutra ima srpsku premijeru.

RTS je oštro reagovao na komentare da je Anina slika u crvenoj haljini, na fotelji ispred stočića na kojima su bokal i lavor u vezi sa ratom u Ukrajini. Navodno su stolovi, koji su u obliku slova Z, skrivena podrška Rusiji.

Kovačevićeva je rekla da obično takve priče imaju bizaran početak.

„Mi smo u Galeriji RTS-a organizovali fotografisanje za novine Informer. Teško mi je ovo da izgovorim, ali moram da kažem da su i novinar i foto-reporter Informera bili vrlo korektni, i da su jako lep tekst napisali, i da su fotografije divne. A mi smo to uradili da bi u našem prostoru to fotografisanje uskršnje proteklo kako treba. I baš kad se potrudite da sve bude kako treba, desi se da je potreban sto da se stavi lavor, da se stave jaja…", ispričala je.

Dodala je da je scenograf tada donio stolove koji su godinama u fundusu RTS-a, i korišćeni su u emisiji Čas anatomije.

„Želim da otklonim bilo kakvu sumnju da je Konstrakta na bilo koji način učestvovala u tome, ne daj bože podržala rat, ona je umetnica, umetnik je po svojoj vokaciji protiv rata, umetnik je po svojoj vokaciji na strani žrtava, RTS nikada nije na strani rata, RTS kroz svoj program pokazuje upravo to", izjavila je Kovačevićeva i istakla: „Mi se potpuno ograđujemo od bilo kakve ideje da je neko to namerno učinio".

Olivera Kovačević je, inače, dobitnica prestižne nagrade SEMUS-a, između ostalog zaslužene i zbog organizacije izbora za pjesmu Evrovizije.

„To je za sve ove projekte velike koje smo radili, pre svega Najlepše narodne pesme, novogodišnje programe, Pesme za Evroviziju koje su iz godine u godinu izgledale sve bolje. Uvek je lepo kada vam neko strukovno udruženje, a to su svi naši estradni umetnici – dodeli takvu nagradu i ja im zahvaljujem", naglasila je glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana