Skandali na Evroviziji se nastavljaju, tri zemlje nisu prošetale tokom defilea zastava

GS
Foto: Agencije

MALME- Predstavnici Grčke, Irske i Švajcarske na generalnoj probi Evrovizije 2024 nisu prošetali u revijalnom dijelu tokom defilea zastava.

Grkinja Marina Sati, Irkinja Bambi i Švajcarac Nemo nisu prošetali tokom defilea zastava zemalja, a razlog još uvijek nije poznat. Nakon odluke EBU da diskvalifikuje Holandiju nastao je potpuni kolaps.

Zbog diskvalifikacije holanskog predstavnika, Teja Dora će umjesto pod rednim brojem 16 da se takmiči pod rednim brojem 15.

Osim toga, predstavnica Srbije je i na kladionicama pala, te je sada na posljednjem mjestu.

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane “Velike petorke” Njemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobjednik Švedska, prenosi Telegraf.

Osim njih, u finalu Evrovizije su predstavnici predstavnike Ukrajine, Luksemburga, Izraela, Litvanije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Norveške, Srbije, Finske, Portugala, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije i Austrije.

Od prošle godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a gledaoci iz država koje se uopšte ne takmiče moći će takođe da glasaju i to putem evrovizijske aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana