Sastav “Deca iz vode” nastupio u Banjaluci: Intimna posveta ljubavi i muzici

G.S.
Sastav “Deca iz vode” nastupio u Banjaluci: Intimna posveta ljubavi i muzici

Nakon dvije godine, sastav “Deca iz vode”, koji je tribjut bend nekadašnjem EKV-u, nastupio je u Banjaluci i to u pratnji Tanje Jovićević, na koncertu nazvanom “Lav tribjut to EKV”.

U Gradsko pozorište “Jazavac” bila je smještena ljubav i najljepši zvuci pjesama “Ekatarine Velike”, za sve one koji su ih voljeli, a i danas ih vole.

Prije početka koncerta prikazana je digitalna izložba fotografija Milana Mladenovića, Margite Stevanović i EKV-a. Autori fotografija su članovi Udruženja “Deca iz vode”.

S obzirom na to da je broj posjetilaca bio ograničen, te i sam način nastupa, ovaj sastav, u intimnom prostoru pozorišta, izveo je pjesme u akustičnoj verziji, uz pratnju legendarne pjevačice Tanje Jovićević. Ona je bila pridruženi član EKV-a u periodu od 1989. do 1993. godine. U ulozi Milana Mladenovića je vokal i gitarista Zoran Mladenović, a kao nekada Margita, klavijature svira Luna Škopelja, kćerka poznatih muzičara Madam Piano i Dejana Škopelje (Babe).

- Magi je bila moj veliki uzor kao jedna od najbitnijih ženskih figura u okviru autorstva i izvođenja muzike na domaćoj sceni. Pored njene muzikalnosti i muzičkog senzibiliteta koji su mi jako bliski, povezala sam se sa njom i grupom, kao i mnogi od nas, na osnovu priča vezanih za Magi i EKV koje su mi pričali njihovi poznanici. Imala sam uvid i u neke priče iz ličnih poznanstava moje porodice. Tako sam se povezala sa bendom EKV na intimnijem nivou - izjavila je Lana Škopelja za “Buku” prije koncerta u Banjaluci.

“Deca iz vode” su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribjut bend, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a - Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i Tanjom Jovićević.

Kao predgrupa, u “Jazavcu” je nastupio sastav “Katarza” iz Banjaluke. U pitanju je pobjednički bend “Banjalučke gitarijade 2020”, koji su, isto kao i “Deca iz vode”, u akustičnom formatu, izveli nekoliko najpopularnijih pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana