Sastav "Buč Kesidi" objavio spot za pjesmu "Skupi snagu“

B.P.
Foto: Emilija Stanišić

PANČEVO - Sastav "Buč Kesidi" iz Pančeva objavio je novi singl i spot za pjesmu "Skupi snagu". Ovo je drugi po redu singl sa novog albuma na kojem bend trenutno radi.

Spot za singl sniman je analogno na filmskoj traci, režiju spota potpisuje Vedrana Vukojević dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Članovi benda Luka Racić i Zoran Zarubica objašnjavaju da tematski i stilski singl “Skupi snagu” otkriva da novi album u odnosu na prijašnji govori o odnosima dvije osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, te o osjećajima koja proizilaze iz toga.

Sastav pored novog singla trenutno promoviše i velike koncerte u regionu za kojima vlada veliko interesivanje. Naime, pola kapaciteta zagrebačkog stadiona "Šalata" rasprodan je u jednom danu, dok je za koncert na stadionu Tašmajdan u danu prodano skoro 2000 ulaznica, a fan pit zona je rasprodana.

 -Veoma nas raduje dobra reakcija publike i sa istim nestrpljenjem očekujemo koncerte u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu. Potrudićemo se da priredimo nezaboravno veče i da publika ode sa koncerta zadovoljna. Uskoro spremamo još jedno iznenađenje, jednu mini turneju i koncert u Sarajevu, ali te detalje ćemo objaviti uskoro - poručuju Zoran i Luka.

"Buč Kesidi" je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspjeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogromno interesovanje i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu.

Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, donio im je nominaciju za nagradu "IMPALA" za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana