Rokenrol praznik uz bajkere na Kastelu

Glas Srpske
Rokenrol praznik uz bajkere na Kastelu

Nije ni sve u šutki i urlanju. Ovo je civilizovana publika. Ja sam Titov pionir i tako odgajan odgajan. Ja sam ona generacija koja pati za Banjalukom na isti način kao što pati za Prijedorom, Jajcem i Ljubljanom.

Ranije su bile neke stvari kojih više nema i sa kojima moja generacija ne može nikako da se složi. Zbog toga smo uradili sve ono čega je rokenrol bastion.

Rekao je ovo muzičar Đorđe David, koji je proteklog vikenda nastupio na 5. Banjalučkoj motorijadi u organizaciji Moto-kluba “Istok” iz Banjaluke sa sastavom “Deat sav”.

Svi ljubitelji dvotočkaša, rokenrola i dobre zabave imali su priliku da uživaju u više od 20 časova svirke uživo i, osim dnevnih i pratećih dešavanja, uz “Zid smrti”, koji se u Banjaluku vratio nakon dvadeset godina, svim posjetiocima je priređen pravi bajkerski rokenrol spektakl.

Na manifestaciji su nastupili i sastavi “Kob”,  “Fjužna pruga” i “Klasik rok oktet”, “Metalika tribjut bend”, “Ajron mejdn tribjut bend” i “Epilog”

- Svirka je odlično prošla. Imali smo sjajnu komunikaciju sa publikom, prezadovoljni smo. Planiramo da sviramo još više - kazao je Vanja Cvijanović, pjevač i gitarista benda KOB.

Ono što je bila posebna zanimljivost za mnoge je i pomenuti “Zid smrti”.

- “Zid smrti” je čuvar tradicije i simbol adrenalina na točkovima, ambasador vožnje i neprevaziđenog stila. Opjevani u čuvenom hitu “Atomskog skloništa”, pakleni vozači, tu su da podsjete na neka fina davna vremena - naveli su ranije organizatori.

Što se ove godine tiče, motorijadu su posjetili i bajkeri koji su stigli iz više od 20 zemalja svijeta, a za sve posjetioce bio je obezbijeđen dnevni program koji je realizovan na više lokacija u gradu,  a sa svrhom promovisanja iskonskog uživanja u stilu pravih bajkera koji cijene iskreno prijateljstvo, kvalitetno druženje i život po jedinstvenom bajkerskom kodu u kojem dominiraju poštovanje, poštenje i bratstvo, koji ne mogu da se kupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana