Reizdanjem albuma “More bez obala” bend “Van Gog” obilježio 35. rođendan: Novi vjetar u jedra poznatim pjesmama

G.S.
Reizdanjem albuma “More bez obala” bend “Van Gog” obilježio 35. rođendan: Novi vjetar u jedra poznatim pjesmama

Muzičko putovanje grupe “Van Gog” dugo 35 godina, od antologijskih hitova iz osamdesetih, preko inovativnih, višedecenijskih muzičkih i stilskih kolorita, sve do današnjeg trenutka, obilježeno je novim, limitiranim reizdanjem desetog studijskog albuma “More bez obala”.

U pitanju je studijsko ostvarenje iz 2019. godine, objavljeno pod etiketom izdavačke kuće FIDBOX.

Reizdanje albuma, pored tekstova pjesama i do sada neobjavljenih fotografija u luksuznom digipaku, predstavlja izdanje namijenjeno najvatrenijim poštovaocima rada grupe “Van Gog”.

Muzička zaostavština rima, akorda i melodija, spakovana u gotovo četiri decenije, dobila je spontani naziv “Vangogologija”, a Đule, Srba i Gaga iz “Van Goga” i dalje su spremni za nove muzičke izazove.

Frontmen benda Zvonimir Đukić Đule rado se sjeća početka rokenrol priče koja datira još od 1986. godine, ali ne posustaje na trasi “feniksovog kreativnog puta”. Tokom protekle godine Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski pribilježe i nove muzičke ideje, koje već, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg studijskog izdanja.

- Album “More bez obala” je ovim reizdanjem, posle tišine koju nam je pandemija donela, ponovo dobio vetar u jedra. Ovim posebno dizajniranim izdanjem i novim spotom za pesmu “Kakvo divno veče” sa aktuelnog albuma, obeležavamo 35. rođendan grupe. Pomenuta pesma je ujedno i naš sledeći radijski singl. Ljudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret i da vas zagrlimo muzikom - naveo je Đukić.

Album “More bez obala” svoju regionalnu promociju doživio je 2019. godine, a beogradsku juna iste godine pod nazivom “Roka rola”, kada je Đule sa svojom ekipom u dobro poznatom eksplozivnom ritmu zasvirao kako antologijske hitove benda, tako i pjesme sa aktuelnog studijskog albuma “More bez obala”.

Sa albuma dostupnog u specijalnom pakovanju publika će moći da se podsjeti i ekranizovanih hitova za pjesme kao što su: “Za suze nema vremena”, “Emotivno miniran”, “Možda baš sad”, “Gotovo je sve” i “Više te ne volim ko pre”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana