Publika se vratila u bioskop, više od 4,000 posjetilaca juče je uživalo u gledanju filmova u Srbiji

G.S.
Publika se vratila u bioskop, više od 4,000 posjetilaca juče je uživalo u gledanju filmova u Srbiji

Filmski centar Srbije je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osjetili prekid u radu, i da se posljednji vraćaju normalizaciji u poslovanju, gotovo šest mjeseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni.

Uz podršku Filmskog centra Srbije, svi prikazivači i distributeri filmova u zemlji su se ujedinili i zajedničkom akcijom, pod sloganom "Povratak u bioskope", započeli rad, uz poštovanje svih mera bezbednosti koje su propisane od nadležnih organa, saopštili su iz FCS.

"Više od 4.000 posetilaca juče je uživalo u gledanju filmova na velikom platnu Cineplexx bioskopa. Među naslovima za kojim je vladalo najveće interesovanje našli su se deveti film proslavljenog reditelja Kventina Tarantina 'Bilo jednom...u Holivudu', akcija 'Paklene ulice: Hobs i Šo', favorit mlađe publike 'Džumandži: Sledeći nivo', ali i domaće ostvarenje 'Ajvar', rediteljke Ane Marije Rosi, koji je imao sjajnu reakciju publike i pre zatvaranja bioskopa" rekao je Ivan Hinić, predsednik Sekcije prikazivača u Privrednoj komori Srbije.

Zbog svega ovoga, FCS je podržao ovu akciju, koja je imala za cilj ponovno uspostavljanje bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana i publike, a u skladu sa propisanim merama prevencije širenja epidemije virusa kovid 19.

Filmski centar Srbije je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan je od prioriteta da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana