Prijedorski gitarista najbolji na svijetu

Srna
Prijedorski gitarista najbolji na svijetu

PRIJEDOR - Prijedorski gitarista, Igor Paspalj, proglašen je za najboljeg električnog gitaristu u svijetu, objavio je renomirani svjetski internet časopis Svijet gitare.

Da ovaj prijedorski virtuoz na električnoj gitari, među pet finalista, osvoji prvo mjesto u svijetu, presudila je zajednička odluka publike, koja je glasala putem interneta, stručnog žirija i muzičkih urednika Svijeta gitare.

- Nagrada se dodjeljuje tradicionalno od kada postoji časopisi Gitar vorld i Gitar plejer, u kojima editori tih magazina biraju gitariste koji su te godine ostavili neki trag na osnovu naših Jutjub kanala i drugih referenci. Pretpostavljam da je možda moja najeća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći onlajn gitar lerning komjuniti na svijetu - rekao je Paspalj ranije.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući onlajn časovima gitare. Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana