Prijedorčanin Igor Paspalj u trci za najboljeg gitaristu svijeta

G.S.
Prijedorčanin Igor Paspalj u trci za najboljeg gitaristu svijeta

Prijedorski gitarista Igor Paspalj u trci je za nagradu za najboljeg ovogodišnjeg gitaristu svijeta.

Renomirani svjetski časopis “Svijet gitare” kandidovao ga je kao virtuoza na električnoj gitari i on se za ovu nagradu takmiči među pet finalista.

Da li će biti prvi, odlučiće internet glasanje na stranici časopisa, gdje je ovaj magistar gitare i studijski muzičar rame uz rame s najboljima u svijetu.

Igor Paspalj je istakao da se ta nagrada dodjeljuje tradicionalno od kada postoje časopisi “Guitar World” i “Guitar player”.

- Pretpostavljam da je možda moja najveća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći online guitar learning comunitdž na svijetu - rekao je Paspalj.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući onlajn časovima gitare. Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši. Žali što zbog pandemije ovogodišnji finalisti ne mogu nastupati uživo.

- Svake godine finalisti su išli u London. Nažalost, ove godine sve je to svedeno onlajn, malo skromnije, ali i dalje je to ista ta nagrada, ista titula - kazao je Paspalj.

Internet glasanje završava se 20. decembra u ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana