Prijatelji i kolege opraštaju se od Dr Skendija: Odlazak banjalučkog pionira elektronske muzike

G.S.
Prijatelji i kolege opraštaju se od Dr Skendija: Odlazak banjalučkog pionira elektronske muzike

Muzičar i tekstopisac Mladen Keser, poznatiji po umjetničkom imenu Dr Skendi, preminuo je u Banjaluci, a njegov odlazak potresao je mnoge prijatelje, kolege i Banjalučane koji su odrastali uz zvuke njegove muzike.

Prema nezvaničnim informacijama, Keser se proteklih desetak dana liječio u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci od posljedica virusa korona. Preminuo je u subotu poslijepodne.

Banjalučku scenu je napustio di-džej, muzički producent i tekstopisac sa višedecenijskim iskustvom.

Svima je dobro poznat kao pionir elektronske muzike u Republici Srpskoj i BiH, ali i kao tvorac prve tehno di-džej asocijacije “Medium” iz 1994. godine. Mladen Keser je bio i član prve ekipe “Nes” radija.

Od Skendija su se oprostili mnogi obožavaoci i prijatelji putem društvenih mreža, a jedan od njih je i Vedran Ševčuk, koji je za “Glas Srpske” kazao da je Skendi bio ispred svog vremena u mnogo čemu.

- Poznavao sam Skendija još iz doba internet igraonica i doba IRC-a. Mislim čak da smo se preko IRC-a i upoznali, naravno na njegovom IRC serveru. Bio je veliki kreativac. Bio je ispred doba u kojem je živio, počevši od muzike koja je za njega bila posebna vrsta ljubavi, preko After Effectsa u kojem je, između ostalog, toj svojoj muzici davao sliku programiranja i igara. Ostavio je velik trag u istoriji Banjaluke i neće biti zaboravljen - naveo je Ševčuk.

Prije nekoliko mjeseci Mladen Keser je predstavio publici novi album “BootLoop”, objavljen za “Count Zero Records”.

U intervjuu koji je dao za “Eho” portal istakao je da je novi album skup više pravaca elektronske muzike. Kazao je da od pjesme “BootLoop” kreću urbani, melodični tehno zvuci sa mješavinom “drum&base” ritma, kao i digitalnog glasa. Tom prilikom je istakao da je, pored ove pjesme, numera

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana