Preminuo legendarni muzičar Kićo Slabinac

Agencije
Preminuo legendarni muzičar Kićo Slabinac

ZAGREB - Legendarni hrvatski pjevač, gitarista, kompozitor i aranžer Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je jutros u 6.50 časova u bolničkoj sobi zagrebačkog Kliničko-bolničkog centra Rebro, gdje je bio na liječenju posljednja tri mjeseca.

Slavonski muzičar je početkom avgusta završio u bolnici zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile. No uprkos uspješnom operativnom zahvatu na srcu oporavak se zakomplikovao jer rana na prsnom košu nije zarastala kako treba. Urađena su mu tri stenta,s od tada je bio na intenzivnoj njezi i na respiratoru.

Prije nekoliko dana trebalo je da bude skinut sa respiratora, ali se njegovo stanje ponovo pogoršalo sa upalom pluća i infekcijom.

Iza Slabinca su ostala dvojica sinova - Pavao (41) i Ivan (39), prijatelji i veliki broj poznanika i obožavatelja.

Slabinac je rođen 1944. godine u Osijeku.

Muzikom i glumom počeo je da se bavi još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio u dečjem pozorištu.

Karijeru je započeo u rok sastavu Dinamiti, a nakon toga je otišao u vojsku. Poslije se vratio muzici, a tokom svoje dugogodišnje karijere sarađivao je sa velikim imenima regionalne scene - Dorđem Novkovićem, Zdenkom Runjićem, Arsenom Dedićem, Dragom Britvićem...

Slabinac je bio jedan od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije, a njegove pjesme "Plavuša", "Pokloni mi jedan dan", "Zbog jedne divne crne žene", "Tri slatke riječi" postale su veliki hitovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana