Preminuo bivši gitarista “Red hot čili pepersa”: Otišao Džek Šerman

G.S.
Preminuo bivši gitarista “Red hot čili pepersa”: Otišao Džek Šerman

Džek Šerman, drugi gitarista legendarnog sastava “Red hot čili pepers”, koji je svirao na debi albumu benda, preminuo je u 65. godini.

Kako prenose mediji, uzrok smrti talentovanog muzičara nije poznat. Bivše kolege iz benda oglasile su se povodom njegove smrti ističući da je bio jedinstven.

- Bio je poseban lik. Želimo Džeku Šermanu mirnu plovidbu na drugi svijet. Svirao je na našem debitantskom albumu, kao i na prvoj turneji u SAD. Zahvalni smo mu na dobrim i lošim trenucima i svemu između. Počivaj u miru na bugi platformi - saopštili su članovi “Pepersa” na zvaničnim nalozima benda na društvenim mrežama.

Džek Šerman se pridružio grupi 1983. godine i svirao sa “Pepersima” tokom njihove prve američke turneje 1984. godine, na kojoj su promovisali svoj debitantski album. S njima je snimio još dva albuma “Mothers Milk” i “The Abbey Raod”.

Osim što je svirao gitaru, Šerman je bio i sukompozitor pjesama na drugom albumu “Freaky Stylex”.

Šerman je na mjestu gitariste benda zamijenio Hilela Slovaka, jednog od osnivača “Red hot čili pepersa”, ali je napustio grupu kada se Slovak vratio 1985. godine.

Poslije toga sarađivao je sa mnogim poznatim bendovima i pjevačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana