Premijera filma o Milanu Mladenoviću sutra na televizijama širom regiona: Sjećanje na Dječaka iz vode

G.S.
Premijera filma o Milanu Mladenoviću sutra na televizijama širom regiona: Sjećanje na Dječaka iz vode

Zadužbina Milana Mladenovića, organizacija koja čuva spomen na lik i djelo Dječaka iz vode, predstaviće sutra dokumentarni film koji je snimljen tokom Milanovog boravka u Brazilu.

“Praia do Ventu Eternu” ili u prevodu “Plaža večnog vetra”, dokumentarni je film koji je u oktobru prikazan pred stručnom javnošću u Beogradu i Zagrebu, a sada će i šira javnost imati priliku pogledati ovo djelo.

Film je snimljen 1994. godine za vrijeme ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji, a obogaćen je i zapisima iz Mladenovićevog dnevnika.

Razočaran situacijom u bivšoj državi, Milan je odlučio da spakuje kofere i ode kod prijatelja Mitra Subotića u Brazil gdje se posvetio i snimanju albuma “Angel's Breath” koji je prvi put u potpunosti objavljen u junu ove godine.

Vjerovatno najpoznatija pjesma s albuma “Angel's Breath”  jeste pjesma “Crv” koju je Milan napisao sa svojom djevojkom izrevoltiran zbog bombardovanja pijace Markale u Sarajevu.

- To je prosto teklo svojim tokom. Sjeli smo i spontano napisali tu pjesmu. Ne znam da li znate koji je direktan povod za nastanak te pjesme? Mi smo tada bili u Brazilu, to je bio 5. februar 1994. godine, i tog dana su granatirane Markale u Sarajevu. Nas je to, naravno, jako potreslo i nakon što smo saznali te vesti, Suba, on i ja smo sedeli i razgovarali satima o svemu što se dešava i prosto seli i napisali u dahu tu pesmu - izjavila je Maja Marić ranije ove godine, osvrnuvši se na sam nastanak pjesme “Crv”.

Na oficijelnim kanalima Zadužbine Milana Mladenovića objavljeno je tačno vrijeme kada će ljubitelji lika i djela Milana Mladenovića imati mogućnost da prate regionalnu premijeru ovog filma, a gledaoci u BiH imaće priliku da sutra od 17.20 film pogledaju na kanalu Alternativne televizije, te na TV Sarajevo od 17.40.

Film će u Srbiji biti emitovan na trećem programu RTSa- od 21.55 časova, dok će u Crnoj Gori u dva termina (20.10 i 23.30) biti emitovan na Prvoj TV, a u Hrvatskoj od 19. 15 na CMC TV i na “Jugotonu”.

Film će na “Jutjub” kanalu Zadužbine Milana Mladenovića biti prikazan od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana