Pred ovom srpskom glumicom i pjevačicom klečao je i čuveni Salvador Dali

GS
Pred ovom srpskom glumicom i pjevačicom klečao je i čuveni Salvador Dali

Glumila je mnogo, između ostalih uloga bila je i Koštana u Narodnom pozorištu. Na filmu je ostvarila veliki broj uloga, a film “Skupljači perja” Aleksandra Saše Petrovića donio joj je veliku slavu.

Olivera Katarina ostala je upamćena kao jedina žena pred kojom je klečao čuveni Salvador Dali, opčinjen njenom ljepotom i glasom, nakon 72 uzastopna koncerta koje je održala u pariskoj Olimpiji.

Prvi put se udala za Vuka Vuča, ali se razvela nakon dvije godine. Veliko prijateljstvo i ljubav sa legendarnim Ratkom Draževićem otvorili su joj vrata svjetskog filma.

Nakon sedam godina ljubavi rastaje se od Ratka i udaje za potpredsjednika gradske vlade Beograda Miladina Šakića. Sa njim dobija sina Maneta, koji je postao slikar.

O njenom glasu i ljepoti pisalo se svuda gdje je nastupala. RAI je Oliveru Katarinu proglasio za najljepši glas Mediterana. "Njujork Tajms" je pisao da je rođena nova Ana Manjani, a francuska štampa da nema na čemu da zavidi Brižit Bardo. Prije tri godine, 2013. godine, održala je oproštajni koncert u Centru "Sava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana