Povratak švedskih pop zvijezda: ABBA kreće na hologram turneju

B.P.
Povratak švedskih pop zvijezda: ABBA kreće na hologram turneju

Legendarna pop grupa ABBA najavila je izdavanje čak pet novih pjesma nakon 39 godina pauze od poslednjeg albuma, te veliko iznenađenje za sve fanove, o kojem je danas otkriveno nešto više detalja.

Bend iz Švedske pokrenuo je novi sajt ABBA Voyage, a obožavaoci su pozvani da se prijave za novi projekat.  U pitanju je  hologram turneja na koju se već dugo čeka pošto su je članovi benda najavili 2016. godine. Kvartet koji čine Aneta Faltskog, Ana-Frid Lingstad, Bjorn Ulveus i Beni Anderson je ponovo počeo da snima u studiju 2018. godine i obećali su da će objaviti dvije pjesme do kraja te godine.

Premijera dvije numere: "I Still Have Faith In You" i "Don't Shut Me Down", nekoliko puta je odlagana i članovi grupe sada planiraju da objave pet pjesama, odjednom kako bi se zahvalili obožavaocima na strpljenju. Pomenuti sajt otvoren je juče prije podne uz kriptovanu sliku četiri užarene planete i datum 2. septembar.  U performansu će se pojaviti hologrami članova grupe koji će izvoditi hitove "Waterloo", "Dancing Queen" i "Mamma Mia" …Hologrami će se pojaviti na pozornici u istočnom Londonu napravljenoj posebno za ovu priliku, a obožavaoci će moći i da pogledaju dokumentarni film o povratku grupe.

Ovu ideju je smislio menadžer benda "Spice Girls", Sajmon Fuler, rekao je Ulveus za BBC tokom početne faze produkcije.

-Došao je u Stokholm i predložio nam da napravimo naše digitalne kopije u određenom starosnom dobu, te da te one odu na turneju, pjevaju naše pjesme dok sinhronizovano pokreću usne. Video sam projekat samo do pola i već me je oduševio - objašnjava Ulveus.

ABBA je švedska supergrupa osnovana 1972. godine i činili su je tekstopisci Ulveus i Anderson, kao i i pjevačice Faltskog i Lingstad, koje su kasnije imale uspješne solo karijere. Međutim, uspjeh koji su zajedno postigli zasjenio je sve što su do tada pojedinačno radili.

Nakon pobjede na "Evroviziji" 1974. godine sa pesmom "Waterloo“, rasprodato je gotovo 400 miliona singlova i albuma ove grupe širom svijeta.

Mjuzikl "Mamma Mia"!, nastao od njihovih pjesama, a koji su producirali   Ulveus i Anderson, vidjelo je više od 50 miliona ljudi. Tokom najuspešnijeg perioda, Ulveus i Faltskog su se razveli, baš kao i Lingstad i Anderson, a bend se konačno raspao 1983. godine.

Na poslednjim snimanjima 1982. godine nastali su hitovi "Under Attack" i "The Day Before You Came", koje su se našle na kompilaciji "Singlovi". Poslednji zajednički javni nastup imali su tri godine kasnije u švedskoj verziji emisije "Ovo je tvoj život" u čast menadžera grupe Stiga Andersona.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana