Povratak nezaboravnim danima “Prijatelja”

G.S.
Povratak nezaboravnim danima “Prijatelja”

Prije 17 godina emitovana je posljednja epizoda jednog od najpopularnijih sitkoma “Prijatelji”, a specijalna epizoda nazvana “Prijatelji: ponovo na okupu”, prošle sedmice emitovana je na kanalu HBO maks.

Emitovanje ove serije počelo je daleke 1994. godine, a od tada, pa do danas, likovi šestoro prijatelja - Monike, Fibi, Rejčel, Džoija, Rosa i Čendlera, ostali su među omiljenim kod gledalaca širom svijeta. Vjerni poštovaoci seriju su gledali više puta, vraćajući se smijehu i svakodnevici ove popularne šestorke, koja je mnogima prirasla srcu, te je tako serija i danas ostala popularna.

Glumci Metju Peri, Dženifer Aniston, Kortni Koks, Mat Leblank, Dejvid Švimer i Lisa Kurdou saglasni su da je snimanje i emitovanje serije, koje je trajalo deset godina, bilo nezaboravno iskustvo.

- Zanimljivo je da, kad se sretnemo, čini se da nimalo vremena nije prošlo. Samo nastavimo tamo gdje smo stali - naveo je Met Leblank.

Kortni Koks istakla da je tokom snimanja specijalne epizode bila preplavljena uspomenama na deset nezaboravnih godina. Iako epizoda koju su snimili nije imala scenario, svako od njih je imao ideju čime se njihovi likovi bave danas. Ona je rekla da bi njen lik Monika bila tip majke koja bi se takmičila sa drugima.

- Živjela bih u Konektikatu sa Majkom i djecom. U školi bih bila zadužena za likovnu kulturu. Uvijek bi podržavala drugačiju djecu - navela je Lisa Kurdou, uključujući se u priču o budućnosti njihovih likova.

U okviru pomenute specijalne epizode, otkriveno je da i toliko godina nakon završetka emitovanja, postoje brojne tajne vezane za glumce i likove koje su igrali. Jedna od njih je komplikovan ljubavni odnos između likova Rosa Gelera i Rejčel Grin. Švimer i Anistonova su otkrili da su između njih postojale velike simpatije na početku snimanja serije, ali da su se prvi put poljubili kada su to njihovi likovi učinili na ekranu 1995. godine.

- Sjećam se samo da sam jednom rekla Dejvidu da će biti glupo ako se stvarno prvi put poljubimo ispred kamera nacionalne televizije. I zaista, prvi put smo se poljubili u kafe šopu - izjavila je Anistonova.

Strastveni poljubac u kafiću “Central perk” u epizodi druge sezone predstavlja vrhunac serije sve dok dva lika nisu konačno završila zajedno 2004. godine.

Serija je imala ukupno 236 epizoda, raspoređenih u deset sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana