Povratak glumačke i muzičke dive Olivere Katarine

Glas Srpske
Povratak glumačke i muzičke dive Olivere Katarine

Glumačka i muzička diva Olivera Katarina održaće koncert 11. maja u "Kombank dvorani", renoviranoj dvorani Doma sindikata.

Jedna od najljepših i najtalentovanijih žena ovog dijela Evrope, o čijim uspjesima je pisala svjetska štampa, vraća se na mjesto gdje je održala neke od najljepših koncerata. Olivera Katarina pokloniće publici prepoznatljivu emociju u izvođenju starih srpskih pjesama, poznatih romskih numera, čuvenih ruskih pjesama i šlagera.

- Publika će imati priliku da čuje hitove "Sedim u jednom pariskom lokalu", "Đelem, đelem", "Alaj mi je večeras po volji", "Niška banja", "Pričaj mi o ljubavi", "Šu-šu", "Verka kaluđerka", "Šošana", "Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi" - naveli su organizatori.

Prošlogodišnji boravak na Filmskom festivalu u Kanu, gdje je pozvana kao specijalna gošća povodom obilježavanja pola vijeka od premijernog prikazivanja filma "Skupljači perja", Oliveri Katarini je dao novu energiju i poseban elan u pripremama za predstojeći koncert u Beogradu.

U junu prošle godine uručen joj je "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Tokom karijere duže od 50 godina igrala je u više od 30 filmova, sarađivala sa svjetski poznatim rediteljima, nastupala u čuvenoj dvorani "Olimpija" u Parizu, a u njenoj biografiji stoji i da joj je kompozitor Šarl Dimon, koji je pisao šansone za Edit Pjaf, posvetio kompoziciju "Jedan dan posle kraja sveta".

Pjesma "Đelem, đelem", koju je otpjevala u filmu "Skupljači perja", postala je zvanična himna svih Roma svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana