Posveta Vladi Divljanu

G.S.
Posveta Vladi Divljanu

Emotivna muzička poema "Nebeska Rusija: 4 Maljčika", posvećena jednom od posljednjih džentlmena rokenrola Vladi Divljanu, priređena je u dvostrukom izdanju koncerta u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, zahvaljujući pijanistima Aleksandru Šandorovu i Nemanji Nikoliću.

Višestruko značenje naziva samog događaja spojeno je pjesmama "Nebeska tema", "Rusija" i "Maljčiki", dok broj četiri u naslovu asocira na Divljana, Šandorova, Nikolića, kao i omiljenog kompozitora svih učesnika projekta, Sergeja Prokofjeva, odnosno njegov "Koncert za klavir i orkestar br. 3".

Lik i djelo Vlade Divljana od prošle godine je u velikoj ekspanziji, posebno zbog uspjeha popularnog dokumentarca "Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu" u režiji Mladena Matičevića, kao i iznenadnim osnivanjem više tribjut bendova koji slave njegovu karijeru i često održavaju koncerte u Beogradu.

Rok kritičar i novinar Dušan Vesić promovisao je knjigu "Bunt dece socijalizma" u Trebinju, u okviru projekta "Nektar OK fest karavan". Planirani programi ovog projekta trebalo je da budu završeni sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana