Pojačane tenzije u odnosima dvojice glavnih članova “Pink Flojda”: Gilmor traži više zasluga nego što zaslužuje

G.S.
Pojačane tenzije u odnosima dvojice glavnih članova “Pink Flojda”: Gilmor traži više zasluga nego što zaslužuje

Rat i sukobi na relaciji dva glavna člana grupe “Pink Flojd” nastavljeni su nakon što je Rodžer Voters objavio status u kojem ponovo proziva Dejvida Gilmora, ali i prijeti da će sve razotkriti u autobiografiji koju je napisao tokom karantina.

Voters je objavio bilješke napisane za remaster albuma “Animals” grupe “Pink Flojd” tvrdeći da je njegov bivši kolega iz benda Dejvid Gilmor želio njihovo uklanjanje.

 Nekadašnji basista i pjevač grupe “Pink Flojd” Rodžer Voters tvrdi da njegov bivši kolega, gitarista i pjevač grupe, traži daleko više zasluga za muziku i umjetnički doprinos grupe “Pink Flojd” nego što mu pripada.

Na svojoj službenoj internet stranici Voters je rekao da je radio na svojim memoarima tokom pandemije virusa korona i da će u njima otkriti još slučajeva u kojima je Gilmor tražio previše zasluga. Između ostalog je i detaljno objasnio da Gilmor ne osporava istinitost linijskih bilježaka koje Voters zapravo stavlja u središte koncepta projekta, pisanja pjesama i dizajna naslovnica, ali Gilmor navodno želi da te istorijske bilješke ostanu tajna.

- Da, bio je, i jeste, jako dobar gitarista i pjevač. Ali on je u posljednjih 35 godina ispričao puno gluposti o tome ko je šta radio u grupi “Pink Flojd”, dok sam ja još bio glavni. Čitava priča o tome šta se stvarno dogodilo nalazi se u mojim memoarima - napisao je još Voters.

Nešto ranije Voters je optužio Gilmora da mu je zabranio ulazak na veb stranicu grupe i profile na društvenim mrežama.

- Prije otprilike godinu sazvao sam svojevrsni “Kamp Dejvid” za preživjele članove grupe, u hotelu na aerodromu u Londonu, gdje sam predložio sve vrste mjera kako bismo prešli ovaj strašni ćorsokak u kojem smo se našli, ali nismo pronašli izlaz i jako mi je žao zbog toga – navodi on.

U međuvremenu Gilmor je isključio mogućnost bilo kakvog ponovnog okupljanja grupe.

- Išlo je sve svojim tokom, završili smo. Ja sam za to da Rodžer radi sve što želi i uživa u tome. Ali apsolutno ne želim da se vratim. Ne želim da idem da sviram na stadionima. Sada slobodno mogu da radim tačno ono što želim i kako želim - zaključio je Gilmor.

Frontmen “Ramštajna” Til Lindeman objavio je novi, šokantni video za svoj singl “Ich Hasse Kinder”. U pitanju je spot snimljen u Moskvi, koji, kao i ranije numere, ima političku konotaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana