Počinje osmi “Nektar OK fest” na Sutjesci: “Apokaliptika” zvijezda spektakla na Tjentištu

Priredio: Branislav Predojević
Počinje osmi “Nektar OK fest” na Sutjesci: “Apokaliptika” zvijezda spektakla na Tjentištu

FOČA - Članovi kultnog finskog sastava “Apokaliptika” nastupiće kao glavne zvijezde prve večeri osmog po redu “Nektar OK festa” na dobro poznatoj lokaciji Tjentište u “Nacionalnom parku Sutjeska”.

Osim uživanja u fantastičnom ambijentu, jedne od zasigurno najljepših destinacija u regionu, festivalska publika biće u prilici da od večeras pa sve do nedjelje uživa i u odličnom programu koji na Tjentište donosi mnoštvo raznovrsnih sadržaja.

Prvi festivalski dan započinje na “Sara OK samer” stejdžu uz di-džej program “After afer” i  Petra Dundova, potom slijedi nastavak programa na “Skaj Kola OK” stejdžu uz “Ortodoks Kelts” i “Sanšajn”. Večernji sati na glavnom stejdžu rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju će se pobrinuti “I-plej”, Nikola Vranjković, “Goblini” i finski simfonijski metal bend “Apokaliptika”, koji je publici obećao spektakl za finale prve večeri.

Basista “Goblina” Vlado Kokotović ranije je rekao za “Glas Srpske”, govoreći o nastupu na “Nektar OK festu”, da jedva čeka drugu svirku  na ovom festivalu

- Svirali smo jednom tamo, čini mi se pred pandemiju. Svirka je bila odlična, ali smo stigli u zadnji čas, odvirali koncert i krenuli nazad. Nadam se da ćemo ovaj put lagano stići, malo obići sam prostor Sutjeske, koji definitivno ima mitski status u sećanju ovog regiona. Stvarno taj prostor izgleda fenomenalno, kao narod smo odrasli uz kosovski mit, ali naša generacija je odrasla uz mitove iz ratnih filmova i partizanske istorije o Sutjesci i Neretvi - rekao je Kokotović. 

Drugoga dana program kreće od 12 časova kraj bazena uz Mladena Tomića i Aleksandera Džija, dok će se za nastavak dobre atmosfere brinuti Edo Maajka i “Let 3”. Groznica subotnje večeri posjetioce očekuje uz “Silente”, “Urban & 4”, Nenu Belana i “Fiumens” te “Dubiozu kolektiv”, a posjetioci će uživati u after partiju uz di-džejeve.

Treći festivalski dan započinje u odličnom ritmu uz nastupe Dejana Miličevića i Marinu Karamarko, da bi na “Skaj Kola stejdžu” dnevni program nastavili “M.O.R.T.” i Vojko V. U samom finišu festivala na glavnom stejdžu  nastupaju sastavi “Zoster”, “Psihomodo pop”, “S.A.R.S. “i Kiril Džajkovski.

Mario Knezović iz benda “Zoster” kaže da je “OK fest” prostor specifične vibracije.

- To je Sutjeska i Tjentište, jedan čudesan prostor u svakom pogledu, od istorije preko prirode do muzike. Nadam se da će u budućnosti “OK fest” postati, jedna ako ne svjetska, tada makar evropska destinacija, gdje će se prožimati muzika, ekologija i jedna dobra vibracija - naveo Knezović. Podsjećamo, festivalski kamp je otvoren od juče, a svi koji se u posljednji momenat pojave na Tjentištu paket ulaznica za sva tri festivalska dana po cijeni od 60 KM mogu da kupe na licu mjesta, na recepciji festivalskog kampa.

Prateći program

Ove godine program “OK sinema zone” realizuje se u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma “Dok'n'Ritam”.

Prve večeri na programu su projekcije dokumentarnih filmova na temu muzike “Pobednici su dosadni” i “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u”, drugo veče donosi film “Viktorija, 15”, a finalne treće večeri prikazuju se filmovi: “Njujork, hodočašće” i “Uskrs, grad i rokenrol”. Tokom tri festivalska dana posjetioci osim odlične muzike i filmova imaju priliku da uživaju u promocijama knjiga, rafting avanturi na Tari, planinarskim šetnjama i posjetama “Nacionalnom parku Sutjeska”, te joga zoni i drugi događajima.         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana