Počinje jubilarno izdanje "Egzita"

Srna
Počinje jubilarno izdanje "Egzita"

NOVI SAD - Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras počinje 20. jubilarni "Egzit" - zvanično jedan od najboljih muzičkih festivala u svijetu i Evropi, što potvrđuju imena najvećih domaćih, regionalnih, svjetskih i evropskih muzičkih zvijezda današnjice koje su potvrdile svoje učešće, a očekuje se da na rođendanskom izdanju svakodnevno bude oko 40.000 posjetilaca.

Učešće na rođendanskom "Egzitu", pred sam njegov početak, otkazala je iz zdravstvenih razloga Nina Kravic, ali će umjesto nje nastupiti di-džej Šarlot de Vit i to večeras na otvaranju "Dens arene".

Večeras, između ostalih, nastupaju i Roni Sajz i El Ti Džej Bjukem, di-džej Snejk, "Buč Kesidi", "Hladno pivo", Amelija Lens, Marko Luis, "Helem nejse".

Druga festivalska veče rezervisana je za "Sabaton", Tajgu, "Van Gog", Masea Pleksa, Pola Kalkbrenera, Amiru Medunjanin, "Ateist rep", "Gobline"...

Posjetioci će u subotu, 10. jula, imati priliku da slušaju i gledaju Asafa Avidana, Robina Šulca, Pola van Dajka, "Obojeni program", Satorija, "Sanšajn", Borisa Brejhu i druge izvođače.

Jubilarni "Egzit" će u nedjelju, 11. jula, zatvoriti Dejvid Geta, "Lajbah", "Rundek i ekipa", Solomun, Marko Nastić, "Lav hantersi", Masimo, Ajs Nigrutin i Timbe, Ida i "Lolobriđida"...

Za najveću žurku na Balkanu, koja obilježava jubilarno, 20. izdanje, veliko je interesovanje publike, posebno iz regiona, o čemu svjedoči činjenica da su smještajni kapaciteti rasprodati, pogotovo u privatnom smještaju, hostelima i pojedinim hotelima.

Prema podacima info-centara i hotela, tokom "Egzita" će doći najviše posjetilaca iz Srbije i bivše SFRJ, ali i iz Francuske, Njemačke, Turske, Holandije, Austrije, Italije, Rusije, Egipta, Tunisa, dok je primijetan izostanak velikog broja posjetilaca iz Engleske.

Fondacija "Egzit" će imati više ekoloških kampanja i akcija, poput "Recikliraj i osvoji", gdje će posjetioci dobijati poklone za prikupljenih 15 plastičnih čaša, flašica, limenki i za tu priliku će na tvrđavi biti postavljene dvije reciklažne stanice.

Na zvaničnom sajtu Festivala objavljene su procedure za ulazak posjetilaca u Petrovaradinsku tvrđavu, a u skladu sa bezbjednosnim protkolom, koji je usvojio Krizni štab Srbije, ulaz je ograničen samo za posjetioce sa takozvanim digitalnim zelenim sertifikatom - potvrdu da su vakcinisani ili su preležali virus korona ili za one koji imaju negativan brzi antigenski ili pi-si-ar test.

Muzički festival "Egzit" završava se u nedjelju, 11. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana