Počelo emitovanje “Kamiondžija” u režiji Filipa Čolovića: Priča o Žići i Baji omaž Paji i Jaretu

G.S.
Počelo emitovanje “Kamiondžija” u režiji Filipa Čolovića: Priča o Žići i Baji omaž Paji i Jaretu

Svi koji su voljeli poznate likove kamiondžija Paje i Jareta, vjerovatno će voljeti i likove Žiće i Baje, junake serije Filipa Čolovića “Kamiondžije d.o.o.”, čije emitovanje je počelo u ponedjeljak na Radio-televiziji Srbije.

U 20 epizoda gledaoci će upoznati kamiondžije za nove generacije - preduzetnike koji su, uprkos svim manama i izazovima sadašnjice, dobri ljudi.  Priča o Žići i Baji je omaž čuvenim kamiondžijama Paji i Jaretu. Tekst i za nove kamiondžije napisao je Gordan Mihić.

- Naziv serije je “Kamiondžije d.o.o”, što dosta govori o seriji. To je novo vreme - istakao je reditelj serije Filip Čolović dodajući da griješe oni koji očekuju Paju i Jareta i socijalistički sistem jer će pred gledaocima biti Žića i Baja i nekakav početak kapitalizma.

Čolović ističe da mu je izuzetno drago što je Gordan Mihić, koji je pisao prethodni serijal, radio i na ovom.

- Došlo je do promene vremena, to je simpatičan pogled na stvari. Paja i Jare su bili heroji socijalističkog društva koji su, na neki način, ispravljali nepravde. Naši Žića i Baja su autsajderi, marginalci u ovom kapitalističkom društvu, što ne znači da nisu protiv nepravde. Oni su glas malog čoveka, upadaju u nevolje, dosta su nesnađeni, ali smo insistirali da budu pozitivni likovi - objašnjava Čolović

Reditelj je istakao da nije riječ o sitkomu već o zabavnom sadržaju, ali onom koji je više nalik na češku komediju koja sve vreme drži osmijeh na usnama.

- Mi smo vrlo ozbiljno radili na ovome da napravimo 20 filmčića i da serija ima lep prijem - naglasio je Čolović.

Glumica Jelena Stupljanin, koja je deo ekipe serije, objasnila je da je  nakon svega što nas je zadesilo tokom ove godine, ona, kao i njene kolege, uživala u izolovanom, filmskom svijetu koji su “Kamiondžije d.o.o.” stvorile na snimanju.

- Radilo se filmski. Vrlo smo posvećeno prišli i scenariju i likovima, snimanju. Zahvalna sam Filipu što me pozvao da budem deo sadašnjih Kamiondžija - objasnila je ona.

Glumačka ekipa brojala je više od 100 članova, a predvode ih Tihomir Stanić kao Žića i Nenad Jezdić kao Baja.

- Oni nisu Pavle Vuisić i Čkalja, niti su želeli da budu. Ušli su ovde sa svojim glumačkim integritetom i napravili nove likove - kamiondžije za nove generacije - dodaje režiser.

Serija od 20 epizoda, biće emitovana svakog radnog dana na Prvom programu, nakon dnevnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana