Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu

G.S.
Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu

U Jajcu će od 1. do 3. augusta biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima.

Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak, 01. augusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Tria na stejdžu pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj biće moguć isključivo uz pozivnicu.

U petak, 2. augusta na Vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava Stvar – Tribute to Zdravko Čolić, sa repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i Instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni.

Zadnjeg dana Desanta, u subotu 3. augusta će na Vodopad Stageu nastupiti Jala Brat & Buba Koreli, koji su nedavno objavili drugi dio albumaGoat Season ", nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

OGRANIČEN BROJ PROMOTIVNIH ULAZNICA U PRODAJI

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na www.kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na www.kupikartu.ba.

Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu.

 

Vidimo se u Jajcu na Desantu

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant 2024. odlična je prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Opštine Jajce i opštinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na njeb stranici www.desant.ba

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana