Pandemija virusa korona nije spriječila snimanje “Kamiondžija”: Baja i Žića podsjećaju na Paju i Jareta

G.S.
Pandemija virusa korona nije spriječila snimanje “Kamiondžija”: Baja i Žića podsjećaju na Paju i Jareta

Pandemija virusa korona nije uspjela da spriječi snimanje epizoda nove serije “Kamiondžije”, koje bi trebalo da bude završeno sredinom septembra.

Skoro 50 godina nakon emitovanja “Kamiondžija”, avanture Paje i Jareta bile su inspiracija za nove  koji se  snimaju na Ubu.

Popularni glumac Tihomir Stanić, koji u seriji igra Žiću,  istakao je za srbijanske medije da je snimanje počelo u maju i da je još malo ostalo do kraja.

- Još oko mesec dana i već se nazire kraj. Imali smo sreću, niko se nije razboleo i daće bog da tako i ostane. Atmosfera je dobra. Svi mi imamo osećanje nostalgije, uzbuđenje i nežnost kada pomislimo na tu slavnu seriju i velike glumce koji su u njoj igrali. Ponosni smo što imamo priliku  da ponovo podsetimo i u ovom vremenu oživimo likove Baje i Žiće, kao što su nekada bili Paja i Jare - objasnio je Stanić.

Dodao je da su to likovi koji u teškim tranzicionim vremenima koja kod nas traju već decenijama, pokušavaju da što nježnije i što lakše prežive.

- Razlika u radnji ima, ali vremena su slična i uveren sam da će gledaocima biti zanimljivo, duhovito i inspirativno da odgledaju 20 epizoda koje se sada snimaju - kazao je Stanić.

Naglasio je da su na snimanju u valjevskom kraju on i čitava ekipa nestvarno lijepo dočekani.

- U velikim gradovima gde su ljudi navikli na snimanja, ona ih pomalo i nerviraju i ne gledaju blagonaklono kada se zatvore ulice. Dolazeći ovde na snimanje vidim kolonu automobila, jer je zatvoren put zbog snimanja, ali svi radosno mašu i svi su na neki način ponosni što učestvuju stvaranju ovog dela -  zaključio je Stanić.

Drugu glavnu ulogu u “Kamiondžijama” igra Nenad Jezdić koji glumi Baju. Pored njih u seriji igraju Nataša Marković, Branislav Zeremski, Paulina Manov, Danina Jeftić, Iva Ilinčić, Nebojša Ilić, Bojan Dimitrijević i Marko Gvero.

Scenario je napisao Gordan Mihić, a adaptaciju je uradio Željko Hubač. Prve epizode će biti emitovane u decembru na RTS-u.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana