Ovo je novi najgledaniji snimak na Jutjubu VIDEO

Agencije
Ovo je novi najgledaniji snimak na Jutjubu VIDEO

Osim što je postala najstrimovanija pjesma svih vremena i najslušanija pjesma na španskom jeziku u Americi još od 1996. godin i "Makarene", svjetski hit "Despasito" sada je ponio titulu i najgledanijeg video-snimka na Jutjubu oborivši sve rekorde sa preko tri milijarde pregleda.

Iako je "Gangam Style" koji je dugo držao prvo mjesto na ovom kanalu tek prije mjesec dana zamjenio hit "See you Again", već u petak došlo je do promjene na listi. Jutjub je objavio grafikon koji pokazuje kako je "Despasito" rastao po broju pregleda u odnosu na druge svjetske hitove.

Grafikon pokazuje da je ostvarenje Luisa Fonsija i Dedija Jenkija za najkraće vrijeme dalo najbolji rezultat u istoriji Jutjuba. Snimak je objavljen u januaru ove godine i sa svega šest mjeseci postao je najgledaiji.

Fonsi je istakao da je pjesmom postignut "neverovatan uspjeh, ne samo za njega, već i za latino muziku i njihovu kulturu, navodi se u saopštenju Jutjuba.

"Sve što se desilo u prethodnih šest mjeseci premašilo je sva moja očekivanja i zahvalan sam ljudima koji su u pjesmi uživali, pjevali je, igrali uz nju i dijelili je", rekao je.

Dedi Jenki je svoju zahvalnost pokazao video-snimkom koji je objavio na svom Instagram profilu.

"Muzička industrija se promjenila, pravila su promjenjena, Jutjub ima velikog udijela u tome i ja sam to prepoznao", rekao je on.

Jutjub je takođe prepoznao rast latino muzike na cijeloj svojoj platformi. Više od trećine najistaknutijih umjetnika na Jutjubu jesu upravo latino zvijezde čiji su video-snimci ove godine premašili milijardu pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana