OK karavan kreće iz Foče

Srna
OK karavan kreće iz Foče

FOČA - Nektar OK fest karavan ovog vikenda kreće na put, i to iz Foče, a organizatori ističu da je cilj kreiranje što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Srpskoj i BiH koji su u potpunosti obustavljeni tokom većeg dijela godine usljed posljedica izazvanih epidemijom virusa korona.

Iz OK tima, koji je organizator OK karavana, navode da je za prvu stanicu izabrana Foča, s obzirom na to da je odatle i potekla ideja i misija najvećeg muzičkog festivala u BiH, i jednog od najznačajnijih u regiji - Nektar OK Festa, koji se već tradicionalno održava na Tjentištu.

“Ovog vikenda u Foču donosimo sadržajan i zanimljiv program, koji započinjemo u subotu, 17. oktobra, otvaranjem izložbe OK fest retrospektiva, autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka u izložbenoj sali Centra za kulturu i informisanje. Istog dana publika će biti u prilici da pogleda i dokumentarni film Tusta, režisera Andreja Korovljeva u bioskopu Doli Bel. Program planiran za subotu završava se koncertom Kralja Čačka u Gradskom pozorištu, a svi koji nisu u prilici da nam se pridruže u Foči, ovaj koncert moći će da putem lajvstrima pogledaju na zvaničnoj Fejsbuk stranici OK festa”, navodi se u najavi ovog događaja.

Program u nedjelju, 18. oktobra, počinje projekcijom filma “Nebeska tema - priča o Vladi Divljanu”, režisera Mladena Matičevića, a završava se promocijom knjige Dušana Vesića “Bunt dece socijalizma” u čitaonici Centra za kulturu i informisanje.

“Ulaz za kompletan program je besplatan, a broj mjesta ograničen u skladu sa epidemiološkim mjerama. Ulaznice za sve sadržaje mogu da se preuzmu u Centru za kulturu i informisanje Foča”, napominju organizatori.

Nakon Foče, sljedeća stanica Nektar OK fest karavana je Trebinje, i to 31. oktobra i 1. novembra, gdje će publika imati priliku da prisustvuje istim sadržajima kao u Foči uz, takođe, besplatan ulaz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana