Objavljeno specijalno reizdanje kultnog albuma “Kud Idijota”: “ Megapunk” na vinilu

B. P.
Objavljeno specijalno reizdanje kultnog albuma “Kud Idijota”: “ Megapunk” na vinilu

ZAGREB - Izdavačka kuća “Dancing Bear” objavila je vinilno reizdanje kultnog albuma “Megapunk”, slavnog rok sastava “KUD Idijoti”.

Prema mišljenju benda, ali i obožavalaca u pitanju je jedan od najznačajnijih i najboljih izdanja čuvenog benda iz Pule. Glavni razlog objavljivanja vinilnog reizdanja je činjenica da “Megapunk”, originalno objavljen 1995. godine, duže vremena nije bio dostupan na vinilu, a potražnja za njim u tom periodu bila je velika. Greška je ispravljena, a ovo kultno izdanje moguće je pronaći u ograničenom tiražu od 1.000 primjeraka.

Sama ploča sadrži 16 žestokih i dobro znanih numera najboljeg pank sastava u regionu, a samo neke od njih su “Marjane, Marjane”, “Božina”, “Ali nije to još gotovo”, “Kako je propao zapad”.

Iako uvjerljivo njihovo najžešće i najintenzivnije izdanje, album “Megapunk” sniman je u skromnijim tehničkim uslovima davne 1995. godine.

- Finansije su bile jedan od razloga da smo album snimali u skromnijem i jeftinijem studiju nego prethodne ploče. No, pokazalo se da to nije presudno, album zvuči žestoko i kompaktno. Po mom subjektivnom i neskromnom mišljenju pjesme su odlične i to je ono bitno - rekao je Sale Veruda,  autor i gitarista benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana