Novi singl i album kultnog srpskog benda "Lira Vega"

B.P.
Novi singl i album kultnog srpskog benda "Lira Vega"

BEOGRAD - Sedam godina od izlaska albuma "Duhovi" kultni sastav Lira Vega objavljuje novi singl i najavljuje album u dva toma krajem novembra.

Singl "Velika žena" najavljuje četvrti studijski album za andergraund ikone Beograda pod nazivom "Posledice rada I". Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcampu. Muziku, tekst i aranžman za "Veliku ženu" potpisuju članovi benda - Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, dok na kontra-čineli gostuje Radeta Vulić ("Popečitelji", "Disciplin A Kitschme ", "Svemirci").

Pesma, kao i ostatak albuma, snimana je u studiju „Teslino detinjstvo", za snimanje i produkciju bio je zadužen saradnik grupe Boris Mladenović, dok je mastering radio Radan Đorđević Rahmani. Singl „Velika žena" prati spot, sniman od septembra do novembra 2021. godine u prostoru Kulturnog Centra Grad u Beogradu.

Snimatelj i montažer spota je Nikola Vrzić, maske i inicijalna ideja – Ljudmila Stratimirović. U spotu se pojavljuju Aleksandra i Ljudmila Stratimirović, kao i Olga Dimitrijević u ulozi velike žene.

Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao dio alternativne pozorišne trupe "Pozorište Šešira". Prvi album "Lira Vega" objavljuje 2004. godine. Od drugog albuma "Sreća i ljubav ( 2008) grupa počinje eksperimentisanje sa sintisajzerima i ritam mašinama, a "Duhovi" (2015) predstavljaju kraj jednog ciklusa i definisanje novog umjetničkog izraza autorskog tandema Borovčanin - Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana