Netfliks priprema modernu adaptaciju “Ane Karenjine”

Srna
Netfliks priprema modernu adaptaciju “Ane Karenjine”

Moderna adaptacija “Ane Karenjine” biće prva ruska originalna serija koja će stići na Netfliksovu strimng platformu, prenosi Holivud reporter.

Nova drama predstavlja moderno prepričavanje klasičnog romana Tolstoja, a Svetlana Kodčenkova, glumica iz filma “Tinker Tejlor Soldžer Spaj”, igraće glavnu ulogu.

U ažuriranoj Netfliksovoj verziji, Ana Karenjina biće supruga (uskoro) guvernera Sankt Peterburga, koja ulazi u ljubavnu aferu s Vronskim, drskim nasljednikom aluminijumskog carstva. Njihova veza ugrožava osjetljivu ravnotežu njihovih porodičnih veza i društvenih odnosa.

“Karenjina” se smatra jednim od najvećih romana svih vremena. Priča je adaptirana više puta na više jezika za film i televiziju, uključujući verziju iz 2012. Džo Rajta kada su glavne uloge tumačili Kira Najtli kao Ana Karenjina i Eron Tejlor-Džonson kao Vronski.

Roman Kantor, pisac hit ruske serije “Na jezero” koja se emituje na Netfliksu, napisaće modernu adaptaciju.

“Dovesti Anu Karenjinu u Rusiju 21. vijeka i istovremeno je predstaviti cijelom svijetu na njenom jeziku na Netfliksu, za mene je ostvarenje sna”, rekao je Kantor, “Sasvim doslovno, jer mi je ideja za ovu TV seriju došla u snu i od tada je 'jurim'“.

1-2-3 Produkcija, sa sjedištem u Moskvi, proizvešće seriju, a Kantor će preuzeti rediteljske dužnosti zajedno s Valerijem Fedorovičem, Evgenijem Nikišovom, Natašom Merkulovom i Aleksejem Čupovom.

Snimanje će se odvijati na lokaciji u Moskvi i Sankt Peterburgu.

“Nevjerovatno smo ponosni što najavljujemo svoju prvu rusku seriju s produkcijom 1-2-3”, rekao je Netfliksov direktor Majkl Azolino u izjavi te dodao: “Talentovani tim pisaca, režisera i producenata stvorio je maštovitu i impresivnu seriju. Uzbuđeni smo što ćemo gledaocima u Rusiji i svijetu predstaviti njihovu viziju ove priče”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana