Nele Karajlić i "Van Gog" 10. i 11. marta na Jahorinu

G.S.
Nele Karajlić i "Van Gog" 10. i 11. marta na Jahorinu

PALE - Ove godine region dobija festival koji će od svog prvog izdanja posjetiocima, pored zimskih ljepota Jahorine, pružiti puno dobrog sadržaja i odličan provod.

Prvi "Jahorina SKI fest" biće održan 10. i 11. marta, a posjetioce očekuju koncerti najvećih rok zvijezda regiona. Prvo veče festivala rezervisano za koncert legendarnog Dr Neleta Karajlića, 11. marta svojom energijom publiku će zagrijati bend "Van Gog" koji je najavio i gosta iznenađenja.

- Bez obzira na iskustvo, pred svaki koncert osjećam pozitivnu tremu dok se ne odsvira prvi ton, u ovom slučaju to je podignuto na stepen više, jer je ovo na neki način povratak kući. Očekujem jednu eksploziju emocija, kako sa bine tako i od strane publike - rekao je Nele Karajlić za "Glas Srpske" susret ovom festivalu.

On je dodao da je repertoar klasični presjek kompletne karijere, kao i da svira u pratnji benda "Osiromašeni uranijum", sa kojima svira pet godina.

- Uigrani smo kao fudbalska reprezentacija Argentine. Repertoar su pjesme uz koje su odrasle brojne generacije u prethodnih 40 godina od prvih dana "Zabranjenog pušenja" do posljednjih solo radova - kaže on.

Na ovom festivalu, publici će se predstaviti i lokalni bendovi "Bitanga i prinčevi" i "Neo Stereo" koji će nastupiti kao predgrupe.

Pored uživanja na snijegu i u skijanju, oba dana vikenda posjetioce očekuju i dnevne di-džej žurke, igre bez granica, roštilj na terasi hotela "Vučko", a 11. marta književno popodne sa Dr Neletom Karajlićem kada će biti predstavljeni i strip album "Sarajevski atentat" i "Gluvo doba" udruženja "Deveta dimenzija".

- Cilj nam je da olimpijsku ljepoticu približimo svima, jer na ovoj planini za svakoga ima mjesta. Nedavno smo na Jahorini organizovali prvi festival zanatskog piva i rokenrola, a sada i ovaj festival koji je definitivno nešto novo i nešto što do sada nije viđeno na Jahorini - rekao je direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić i dodao da nailaze na pozitivne reakcije kako domaćih tako i stranih turista što je veliki podsticaj.

Ulaznice za prvi "Jahorina SKI fest" u prodaji su onlajn preko sajta www.kupikartu.ba, kao i na prodajnim mestima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo na Palama i hotelu "Vučko" na Jahorini.

"Jahorina SKI fest" se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, uz pomoć agencije "Travel 4 Fun ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana