“Nektar OK fest” na Tjentištu posjetilo više od 30.000 ljudi: Muzika i priroda popravljaju sve

Milanka Mitrić/Srna
“Nektar OK fest” na Tjentištu posjetilo više od 30.000 ljudi: Muzika i priroda popravljaju sve

FOČA – “Nektar OK fest” je muzički festival koji već nekoliko godina koji spaja i okuplja posjetioce i muzičare iz regiona, u srcu prirode, na Tjentištu, a ove godine, u tri dana festivala posjetilo ga je više od 30.000 ljudi.

I muzičari i publika jedva su čekali da muzika na ovakav način ponovo oživi, da se nastupi uživo vrate, a prijatna atmosfera na Tjentištu privukla je ljude iz svih krajeva, koji su uživali, kako u samim koncertima, tako i u dnevnim aktivnostima u prirodi, i brojnim pratećim programima koji su uključivali promocije knjiga i filmske projekcije.

Festival je zatvoren nastupima “Zostera”, “Ritma nereda”, “Kande, Kodže i Nebojše”, Darka Rundeka i “Hladnog piva”.

Muzičar Darko Rundek je istakao da mu se najviše dopala svježina Sutjeske.

- Prekrasno mjesto, ne čudi me da je ovoliko ljudi došlo da uživa. Nije nikad vrućina, da smo na moru sada bismo se znojili u nekoj sobi sa komarcima, super da ih ovdje nema. Festival je na divnom mjestu i nekako liječi rane ovih prostora - istakao je Rundek.

Mile Kekin iz “Hladnog piva”, koji je ranije već nastupao na ovom festivalu, kazao je da mu je nakon dugog puta planina dala posebnu snagu.

 - Kada stigneš na ovu prekrasnu planinu budeš oduševljen ugođajem, svirkom, prirodom, hranom, ljudima, baš pozitivna vibracija. Mislim da to radi priroda i mislim da svi živimo ovako u planinama u prirodi, bili bismo puno bolji ljudi, pogotovo ja - ističe Kekin, a prenosi Srna..

On se osvrnuo na tešku tišinu u doba korone, na izostanak koncerata i neizvjesnost zbog svega.

- Sad sam shvatio latinsku poslovicu “Carpe diem” - uživaj u trenutku i ne moraš razmišljati previše o budućnosti, jer ćeš se samo deprimirati. Nakon ove pandemije, puno više uživam u svakom koncertu i svakom druženju - kazao je Kekin.

Oliver Nektarijević iz grupe “Kanda, Kodža i Nebojša” kaže da su u Foču došli bez nekih očekivanja, a da im se desilo najbolje.
- Najbolje što može da se  desi muzičaru je da dođe negdje gdje ne zna tačno šta ga očekuje, a desi mu se najbolje i oduva ga, e to se nama desilo, divno je bilo - rekao je on, te dodao da je mjesto gdje se ovaj festival održava istinski posebno.

Nektarijević se, takođe, prisjetio da je kao dječak bio jedan od polaznika vajarske radionice umjetnika Miodraga Živkovića, koji je autor spomenika Bitka na Sutjesci.

 - Autoru spomenika bio sam dva tri leta šegrt, odnosno ne šegrt, pošto nisam namjeravao da se bavim vajarstvom, već sam radio fizičke poslove. To su, takođe, bila najbolja iskustva. Spomenik je nešto najlepše što čovek može da vidi na ovim prostorima od umetnosti. Danas niču svakakvi spomenici, a ovo je prava umetnost – dodaje on.
Ove godine na festivalu su nastupili i “Van Gog”, “Buč Kesidi”, “Mortal kombat”, Marčelo, “Sopot” i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana