Najposjećeniji Egzit oborio rekord

Glas Srpske
Najposjećeniji Egzit oborio rekord

Velikom žurkom na "Mejn stejdžu" u režiji Hardnjella, jednog od najboljih di-džejeva na svijetu, koncertom "Ortodoks Keltsa" na "Fjužn stejdžu" i nastupom legendarne Nine Kravic na "Dens areni" završen je "Egzit" festival koji je sa više od 215.000 posjetilaca najposjećeniji ikada.

Organizatori jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi mogu biti više nego zadovoljni jer, pored rekordne posjete, sa punim pravom mogu reći da je 18. izdanje "Egzita" bilo, kada se pogleda lista učesnika, i najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svjetskih, regionalnih i domaćih zvijezda.

Ove godine prvi put je primijenjen koncept "nultog dana" rezervisanog za nastup svjetskih megazvijezda kao što su "Kilersi" i pokazalo se da je taj koncept na dobar način prihvaćen od publike pa je izvjesno da će ubuduće, umjesto četiri, "Egzit" redovno trajati pet dana.

Posljednje veče "Egzita" obilježio je "Rag``n`Bon Man" fantastičnim nastupom na najvećoj festivalskoj bini, ali i Roisin Murphdž koja je podsjetila na svoj prvi nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi kada je kao pjevačica grupe "Moloko" 2003. ostvarila jedan od legendarnih koncerata na ovom festivalu.

Šlag na tortu petodnevnog muzičkog hepeninga na Petrovaradinskoj tvrđavi stavio je Hardnjell, koji je svojeručno potpisao završnu žurku na "Mejn stejdžu", kojom je nastavljena praksa ustanovljena prošle godine kada je kraj "odsvirao" legendarni Dejvid Geta.

Ljubitelji domaćeg zvuka posljednji dan festivala pamtiće po odličnom programu na "Fjužn stejdžu" koji su otvorile "Škrtice", a nakon njih legendarni Masimo Savić je pokazao zašto je još jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima. Zavjesu na toj popularnoj bini spustio je bend "Orthodoks Kelts", koji je bi­o glavni razlog što je veliki broj fanova na tvrđavi dočekao prve zrake sunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana