Mural od limenki ukrasiće Tjentište

M. L.
Mural od limenki ukrasiće Tjentište

BANjALUKA - “Banjalučka pivara” i “Recan” fondacija uz inicijativu “Svaka limenka se računa” pružiće i ove godine podršku “Nektar OK festu”, a svi posjetioci imaće priliku da kreiraju čuveni mural - Pidželata.

Riječ je o zidu dugačkom šest i visokom dva metra, na kojem će od 2.000 iskorištenih limenki biti napravljena veličanstvena slika koja će ove godine kao tema biti “Nektar, svijetla strana života”.

- “Banjalučka pivara” podržava rok muziku i promoviše razvoj scene. Na “Nektar OK festu” će uz vrhunsku zabavu, uz nastupe najpoznatijih imena domaće i regionalne scene, biti kreiran i mural “Nektar, svijetla strana života”. Ideja je da se limenke iskoriste za umjetničko djelo, umjesto da budu bačene po magično lijepom pejzažu Tjentišta - izjavio je direktor marketinga “Banjalučke pivare” Slobodan Srećković.

Ovogodišnja, sedma po redu “Nektar OK fest” avantura, biće održana od 13. do 15. avgusta na Tjentištu. S obzirom na to da se festival održava u jednoj od najljepših prirodnih oaza u ovom dijelu Evrope - Nacionalnom parku “Sutjeska”, obaveza organizatora je i odgovoran odnos prema prirodi te samoj festivalskoj lokaciji.

- Iz tog razloga nam je drago što i ove godine nastavljamo saradnju sa “Recan” fondacijom i “Banjalučkom pivarom” i što ćemo kroz zajedničku saradnju animirati našu dragu OK publiku i pozvati je na odgovornost, brigu i očuvanje prirode - poručili su organizatori “Nektar OK festa”.

Pripremljen je niz aktivnosti kojima će animirati sve prisutne da recikliraju svoje prazne limenke za piće.

- Sa ponosom ističemo da je aluminijumska limenka za piće najbolja ambalaža, jer se u potpunosti može reciklirati neograničen broj puta. Zato je posebno važno da istaknemo značaj limenke jer, pored toga što vaše omiljeno piće savršeno čuva od svih spoljašnjih uticaja, njihovom reciklažom se brinemo i o prirodi koja nas okružuje - istakao je Nemanja Marjanović iz “Recan” fondacije.

Ova fondacija i “Banjalučka pivara”, zajedno sa organizatorima “Nektar OK festa” pozvali su sve posjetioce da uživaju u bogatom muzičkom programu na Tjentištu i da se zabave uz reciklažu, jer će na taj način pored nezaboravnog provoda učiniti i dobro djelo za planetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana