Momčilo Bajagić Bajaga objavio singl "21. vek" VIDEO

B. P.
Momčilo Bajagić Bajaga objavio singl "21. vek" VIDEO

BEOGRAD - Momčilo Bajagić Bajaga neočekivano je objavio novi singl "21. vek" uz tekstualni video na "Jutjubu".

Riječ je o prvom diskografskom snimku Bajage i "Instruktora" nakon albuma "Ovaj svet se menja" (2020), a tematski se, na neki način, naslanja upravo na naslovnu pjesmu sa tog izdanja, jer govori o stvarima koje posljednjih godina potresaju planetu.

Bajaga samostalno potpisuje tekst, muziku je pisao s klavijaturistom "Instruktora" Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista benda Marko Nježić, a muzičar kaže da je pjesma odraz vremena.

- Pesma "21. vek" je odraz ovog vremena u kojem živimo i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine. U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu "20. vek", a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu "21. vek". Ono što smo dosad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću - rekao je Bajaga.

Stilski vokal se naslanja na rep stil, što je Bajaga i ranije znao raditi, dok je zvučno numera klasična pover pop numera u stilu "Instruktora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana