Melani Bi godinama nije imala svoj novac i telefon - razlog uznemirujući

G.S.
Melani Bi godinama nije imala svoj novac i telefon - razlog uznemirujući

Nakon pojavljivanja u potresnom video-snimku "Ljubav ne bi trebalo da boli", Melani Braun, bivša članica grupe "Spajs gerls" (The Spice Girls), gostujući u u emisiji "Dobro jutro, Britanija", priznala je da porodično nasilje, koje je i sama doživjela, uništava dušu i da će joj biti potrebna čitava vječnost da bude ona stara.

Britanska humanitarna organizacija Ženska pomoć (Women's Aid), koja pomaže zlostavljanim ženama, prošle nedjelje je objavila promotivni video-materijal o porodičnom nasilju, u kome glavnu ulogu ima Melani Braun, i to sa vrlo dobrim razlogom.

Naime, 45-godišnja pjevačica i sama je prošla kroz vrlo traumatičan brak sa filmskim producentom Stivenom Belafonteom, koga je ranije optužila za emotivno i fizičko zlostavljanje. Desetogodišnji brak je okončala prije četiri godine, a traumatično iskustvo pretvorila je 2018. godine u memoare "Brutalno iskreno".

Melani Braun je opisala kako je izgledao njen život iz dana u dan dok je proživljavala, kako tvrdi, fizičko, seksualno, verbalno i finansijsko zlostavljanje. Naravno, Belafonte tvrdi da ništa od toga nije istina.

Mel B se nakon razvoda posvetila saradnji sa ženskim organizacijama, a što se tiče nove kampanje organizaije Ženska pomoć, navodi kako je to "najvažniji video-snimak koji je snimila u životu".

Kako kaže, ponekad je jedini izlaz samo istrčati bez plana, iako uopšte ne znate kuda idete ili gdje ćete potražiti pomoć.

"Vjerovatno više nemate ni svoj mobilni i prijatelji se nisu čuli sa vama mjesecima. I to smo željeli da prikažemo u video-materijalu. Recimo, ja sam mislila da je sasvim normalno da nemam ni svoj telefon, da je normalno da nemam novac ni kreditnu karticu na svoje ime", ispričala je Mel B, dodajući kako to uništava dušu i kako će joj trebati cijela vječnost da je vrati, da bude ona stara.

Bivša spajsica je pokušala da objasni i kako se zlostavljane žene ponašaju u takvoj vezi i zašto toliko dugo trpe.

"Navučete oklop na sebe i izađete u svijet, ali iza zatvorenih vrata situacija je sasvim drugačija. Osjećate nelagodu, sram i toliko krivice jer morate da lažete i držite to u tajnosti. Upravo zato je ova kampanja tako važna za mene. Jer ljudi u takvoj situaciji u kakvoj sam ja bila, u kakvoj su brojne žene, ne vide izlaz. Izolovani su od prijatelja i porodice i to je jedan od najsigurnijih znakova da je neko u jednoj od takvih veza", istakla je Melani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana