Maya Sar: Muzika je moja potpuna istina VIDEO

Aleksandra Madžar
Maya Sar: Muzika je moja potpuna istina VIDEO

Tvrđava Kastel 5. jula biće "opkoljena" najljepšim notama i baš kako to u bajkama biva, sve one koji te večeri budu tu muzička princeza Maya Sar začaraće svojim lijepim glasom i melodijama.

Veličanstvenost Kastela kao dio scenografije upotpuniće nebo i zvijezde, šum Vrbasa u daljini, orkestar u službi umjetnosti i jedan prelijep koncertni klavir bez kojeg je teško na sceni zamisliti Mazyu Sar. Ponovnim dolaskom u Banjaluku Maya, kao i svi ljudi od riječi i oni koji poštuju svoju publiku, ispunjava obećanje koje je dala na prošlom koncertu u Narodnom pozorištu RS, da će se vratiti. Publici na poklon premijerno donosi nove pjesme, još bolju i veću produkciju i muziku kao njenu jedinu istinu.

- Za mene je muzika istina. Sa njom ja nemam kalkulacija. Ona muzika koju ja predstavljam, to je moje biće. Kao i klavir za koji uvijek kažem da je moj dodatni organ. Muzika je ono od čega sam ja satkana i što za mene predstavlja apsolutnu istinu i ako možete kao na rendgenu da skenirate organe čovjekove, to ja radim u svojim pjesmama - kazala je Maya podsjećajući da je ovaj koncert ostala dužna svim zaljubljenicima u njene note koji nisu bili u prilici da pronađu kartu za prošli nastup "Live in theater".

Iz Banjaluke nosi predivne uspomene i zato joj se i vraća, a simpatije prema banjalučkoj publici traju od njenog samog pojavljivanja. Specifičnost ovog koncerta krije se i u tome što je ovo njen prvi open air nastup, kojem se jako raduje. Kada su u pitanju nove pjesme, rukopis i senzibilitet su prepoznatljivi, pjeva o ljubavi, ali desio se, kako kaže, iskorak u produkciji.

- Ovaj put osjeća se malo "šmeka" elektronske muzike, ali ne u smislu zastranjivanja nekog, nego jednostavno prilagođavanju nekom savremenom zvuku, gdje te pjesme opet mogu da dobiju na svom značaju u punom smislu i budu bliske ljudima. Jednostavno, koliko god čovjek želi da ostane svoj, što je primarno, ne može da se ogluši na nešto što je savremeno, ali u onoj mjeri u kojoj ne ugrožava kvalitet - priča Maya ističući da je nove pjesme pisala u nekoj čudnoj, drugoj, dosta zrelijoj atmosferi, te da je jako ponosna na tekstove za koje smatra da su organski nastavak onih koje su bile na albumu "Krive riječi".

Gosti i sponzori koncerta

Mayi će se na sceni pridružiti i gosti iznenađenja. Imena tih muzičara nije željela da otkriva, ne zbog marketinškog trika, već da ne bi pokvarila iznenađenje.

Kao i obično za produkciju zadužen je Mahir Sarahodžić koji je na pres-konferenciji u Muzeju savremene umjetnosti RS istakao da podizanje produkcije na viši nivo ne bi bilo moguće bez podrške Adiko banke, koja je sponzor koncerta, ali ni ekipe "Plej tima" koja je, kao i prošli put, organizator ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana