“Marvel” ostao bez”Spajdermena”

Agencije
“Marvel” ostao bez”Spajdermena”

Kompanija “Soni” najavila je da će uskoro doći do prekida saradnje sa studijom “Marvel” na njihovim do sada zajedničkim “Spajdermen” filmovima.

Naime, producent i predsjednik kompanije “Marvel” Kevin Fajgi više neće producirati “Spajdermen” filmove, nakon što u razgovoru sa predstavnicima “Sonija” nije mogao da dođe do sporazuma u kojem bi “Dizni” dobio udio zarade budućih filmova, s obzirom na to da je “Marvel” dio kompanije “Dizni”.

Nakon dugih pregovaranja otkriveno je da je direktor “Marvela” Kevin Fajgi namjeravao da napravi veliku promjenu u njihovom ugovoru, koja bi donijela “Dizniju” i “Marvelu” 50 odsto profita od budućih “Spajdermen” filmova. To bi bilo povećanje od 45 odsto naspram dosadašnjih pet odsto koliko su zarađivali.

Obožavaoci širom svijeta su postali nezadovoljni, započeli potpisivanje peticija i koriste društvene mreže da bi pokazali nezadovoljstvo zbog ovog završenog dogovora.

U izjavi koju su objavili predstavnici “Sonija” navedeno je da su razočarani “Diznijevim” zahtjevima i budućim raskidom ugovora.

- Razočarani smo, ali poštujemo odluku “Diznija” prema kojoj Kevin Fajgi više neće biti glavni producent naših budućih “Spajdermen” filmova. Mi se nadamo da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, ali razumijemo da su druge odgovornosti koje sada “Dizni” ima predate njemu - uključujući sve njihove nedavno dodate “Marvelove “sadržaje - i ne dozvoljavaju mu vrijeme da radi na sadržaju koji nije u njihovom vlasništvu. Kevin je fantastičan i mi smo zahvalni na njegovoj pomoći i cijenimo put koji nam je pomogao da pokrenemo i koji ćemo nastaviti dalje - navedeno je u službenom saopštenju kompanije “Soni”.

Iz navedenog je očigledno da je “Soni” svu odgovornost prebacio na kompaniju “Dizni”, naglašavajući da “Dizni” nema vremena da radi na na nečemu što nije u potpunosti njihovo vlasništvo, ne osvrćući se na finansijske probleme koji će tek da se pojave u budućim adaptacijama “Spajdermena”.

Posljednji nastavak franšize o ovom superjunaku, “Spajdermen: Daleko od kuće”, nedavno je postao “Sonijev” film sa najviše zarade, koja je prešla 1,1 milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana