Mark Valberg najplaćeniji glumac na svijetu

Agencije
Mark Valberg najplaćeniji glumac na svijetu

Bivši reper, a sada uspješan glumac Mark Valberg zauzeo je prvo mjesto "Forbsove" liste najplaćenijih glumaca ove godine sa zarađenih 68 miliona dolara, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg najplaćenijeg glumca Dvejna Džonsona.

Četrdesetšestogodišnji glumac iz Bostona svoju nevjerovatnu zaradu duguje filmu "Tata se vratio 2", čija je premijera zakazana za novembar ove godine, kao i akcionom filmu "Transformersi: Posljednji vitez". Dodatnu zaradu Mark je dobio i od njegove porodične rijaliti serije "Wahlburgers".

U međuvremenu, Dvejn Džonson pao je na drugo mjesto "Forbsove" liste sa zaradom od 65 miliona, što ipak predstavlja skroman pomak od prošlogodišnje zarade od 64,5 miliona dolara kojom je sa prvog mjesta "skinuo" Roberta Daunija Džuniora, do tada prvog na listi tri godine zaredom, koji je trenutno na šestoj poziciji sa 48 miliona.

Treće mjesto pripalo Vinu Dizelu sa zarađenih 64,5 miliona.

Uprkos lošim kritikama "Netfliksovih" filmova Adama Sendlera, njegov unosni produkcijski ugovor zadržao ga je u top pet najplaćenijih glumaca, sa zaradom od 50,4 miliona.

Odmah u stopu prati ga legendarni Džeki Čen sa 49 miliona, dok su u ostatak top 10 liste ušli Tom Kruz i bolivudske zvijezde.

Glumice na gubitku

Više ne iznenađuje činjenica da su glumci ponovo dominantniji u zaradama od njihovih ženskih koleginica. Zvijezda filma "La La Land" i oskarovka Ema Stoun zauzela je prvo mjesto na listi najplaćenijih glumica, međutim, njena zarada od 26 miliona dolara izgleda veoma skromno u poređenju sa Markovih 68 miliona. Top 10 najplaćenijih glumaca ukupno su zaradili 488,5 miliona dolara, što je gotovo tri puta više od ukupne zarade 10 najplaćenijih glumica koja iznosi 172,5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana