Maradona izašao iz bolnice, opravak nastavlja kod kuće

Tanjug
Foto: The Sun

BUENOS AIRES- Diego Maradona pušten je u srijedu iz bolnice u Buenos Airesu, nešto više od nedjelju dana nakon operacije na mozgu i oporavak će nastaviti kod kuće.

Snimak koji su emitovale lokalne TV stanice prikazuje kako bivši pobjednik Svjetskog kupa 1986. u ambulantnim kolika napušta kliniku Olivos.

Maradonin ljekar Leopoldo Lukue rekao je novinarima da je odobrio puštanje iz bolnice, prenio je AP.

Njegov advokat Matias Morla rekao je da će legendarni, 60-godišnji Argentinac nastaviti da se liječi od zavisnosti od alkohola.

Očekuje se da će boraviti u kući u blizini starijih ćerki.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji prošle nedjelje imao je hitnu operaciju subduralnog hematoma, nakupljene krvi izmedu membrane i mozga.

Maradonin lični ljekar, neurolog Leopoldo Lukue, rekao je u utorak da čak i male količine konzumacije alkohola mogu imati negativne efekte u kombinaciji sa lijekovima koji su Maradoni potrebni za oporavak.

Nekadašnja zvijezda Boke Juniorsa, Barselone i Napolija imala je problema sa zavisnošću u prošlosti.

Maradona je u početku primljen u drugu kliniku u La Plati sa znacima depresije, anemije i dehidracije, prije nego što je premešten u Olivos kada je otkriven subduralni hematom.

Doktor Lukue rekao je da je neka nesreća vjerovatno prouzrokovala subduralni hematom, ali da se Maradona nije sjećao pada ili nezgoda.

Maradona se osjećao loše od 30. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana