Manu Čao u Banjaluci 17. oktobra VIDEO

Aleksandra Glišić
Manu Čao u Banjaluci 17. oktobra VIDEO

U saradnji sa jednom od najvećih svjetskih zvijezda OK Fest će donijeti dašak atmosfere i energije sa Tjentišta u Banjaluku.

“El Chapulin Solo” je projekat jednog od revolucionarnih muzičara, antiglobaliste i borca za ljudska prava raznih manjinskih grupa te jednog od najvažnijih glasova u svijetu muzike a to je Manu Čao, koji će 17. oktobra po prvi put nastupiti u banjalučkom KSB-u.

Zajedno sa još dvojicom muzičara u akustik verziji izvešće svoje najveće hitove, ali i melodije koje će publika imati priliku čuti po prvi put.

Manu Čao ili Hose-Manuel Tomas Artur Čao iza sebe ima izuzetno bogatu muzičku karijeru. Same početke obilježio je uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su “The Clash”, “The Jam” i “Dr. Feelgood”. Svoju prvu grupu “Hot Pants” osnovao je 1980. godine, a legendarna “Mano Negra” nastala je 1987.

Bend je postao popularan u cijelom svijetu, posebno u Južnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja veoma uspješnu samostalnu karijeru.

- Na čak sedam jezika pjeva o ljubavi, životu u getu, imigraciji, slobodi mišljenja i življenja, političkoj kritici, te pričama o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.  Manu ne piše svoje pjesme. On ih živi. Ne piše svoj život. On to pjeva. Manu ne spava. Sanja – kaže portparol OK festa Vanja Mišić.

Ona podsjeća da su milioni prodatih albuma, muzičke nagrade, odlično prihvaćene saradnje sa umjetnicima i predstavnicima filmske industrije, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz muziku postali njegov zaštitni znak.

U okviru mini turneje i projekta “El Chapulin Solo” osim Banjaluke, posjetiće i Niš, Skoplje i Sofiju.

- Iskrenost koju ovaj muzičar donosi kroz svoje melodije, niko ne dovodi u pitanje, a svaki njegov nastup predstavlja potpuno predavanje publici. Svi oni koji nam se pridruže  17. oktobra u banjalučkom KSB-u biće u prilici da se u to i uvjere. Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 30 maraka u prodaji su preko sistema kupikartu.ba od danas – rekla je Mišićeva.

Ovaj vrhunski muzičar će, dodaje, sa publikom podijeliti mnogo pjesama, ali na bliži i intimniji način, i to je ono što će učiniti ovaj koncert posebnim.

- Nastupi u intimnijim i manjim prostorima su koncept njegovog projekta “El Chapulin Solo” ... sigurni smo da će publika uživati. “Words of truth", “Seeds of freedom”, “Vida Tombola”, “Siberie”, “Mala Vida” su samo od neke pjesama koje će izvesti za banjalučku publiku – najavila je Mišićeva.

OK Fest  na ovaj način nastavlja saradnju sa velikim svjetskim imenima, nastojeći da tokom cijele godine promoviše i širi ideju, kao i sam koncept i pozitivnu energiju festivala, koji iz godine u godinu zbog samog kvaliteta i nesvakidašnjeg ambijenta u kojem se održava zavređuje pažnju ne samo publike nego i planetarno poznatih imena iz svijeta muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana