Maja Sar osvojila Kastel nježnošću

Aleksandra Madžar
Maja Sar osvojila Kastel nježnošću

Novom pjesmom "Hvala" počeo je koncert Maje Sar na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Pjesmom u čijem je nazivu, kako ističe pjevačica, jedna od najmoćnijih i najljepših riječi u našem jeziku.

Vrijeme na koncertu proticalo je u ritmu nježnosti, baš kakve su boje njen glas i stihovi, kojem je savršenu podlogu dala snaga talenta velikih muzičara, momaka iz "Sarajevo džez gerile" koji su prije svega Majini prijatelji, pa onda članovi benda. I možda bi baš taj spoj, čarolije u njenom glasu, talenta u njihovim bićima, sa zvijezdama umjesto svjetla reflektora, zanesenom publikom, mogao najbolje da opiše prelijepo julsko veče u Banjaluci koje je iza zidina Kastela oživjelo svijet ispunjen notama iz centra srca.

Maja je na tvrđavi vladala pjesmom, energijom njenih hitova, a publiku je, pored premijernog izvođenja singlova, iznenadila i izborom gostiju. Velikim aplauzom dočekani su članovi Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka, a taj neobičan spoj sa glasom Maje Sar bi­o je poseban muzički ugođaj.

- Mnogo volim tamburašku muziku, ne izlazim često, ali kada idem da se opustim, idem da slušam tamburaše i vrlo često s njima i zapjevam. Nisam htjela da mi gosti budu predvidivi, mislim da je ovo bilo osvježenje - kazala je Maja.

Ne krijući ponos i sreću jer je jako zadovoljna koncertom u Banjaluci, obećala je da će ponovo doći.

- Meni je bilo divno. Baš sa ljudima iz benda komentarišem koliko publika u Banjaluci, pored pozitivne energije koju ima, ima i naviku da sluša koncert, što je vrlo rijetko - priča ona.

Praveći uvod za svaku pjesmu, podsjetila je na to koliko je važno da u životu poznajemo ljude koje nazivamo svojim prijateljima. To je za Maju i jedan od najtalentovanijih tekstopisaca Aleksandra Milutinović koja joj se takođe pridružila na sceni.

U jednom momentu publika nije ni bila svjesna da je zajedno sa Majom na putu za Portugaliju i to uz note njene, takođe nove pjesme "Spremna sam da živim". Po "udaru" prvih taktova, spremni da plešu bili su i članovi banjalučkog salsa kluba.

- Oni su definitivno, dodatno podigli atmosferu. Pjesma je snimljena još u septembru i tražila je da bude snimljena sa muzičarima iz Portugalije, što smo i uradili. Ona posjeduje specifičnu sjetu u sebi koju ljudi koji vole fado mogu samo energetski da osjete iako ne razumiju tekst - smatra Maja.

Snimanje spota za ovaj singl desiće se najvjerovatnije u Banjaluci u čijoj će organizaciji, baš kao i u organizaciji koncerta, učestvovati ekipa "Plej tima".

- Dogovaramo scenario. Prvo će biti objavljen audio, pa onda video-snimak - najavila je Maja.

Poslije skoro dva časa odlične svirke Maja je vraćajući se na bis, pjevajući prelijepu pjesmu, potvrdila ono što njena publika već i zna, da je njen život, njena pjesma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana