Ljubav eksplodirala sa Kastela

Ilijana Božić
Foto: D. Danilović

BANjALUKA - Sjajna atmosfera i pozitivna energija, uz svima dobro poznate zvuke domaćih bendova, ispunili su zidine Kastela proteklog vikenda na “Moto festu”, a frontmeni “Van Goga” i “Moreuza” posebno su uživali u čarima grada na Vrbasu posjetivši “Banjalučku pivaru”.

Krajiška ljepotica je tri dana bila u znaku motorista i kvalitetne muzike. U susret nastupima, u subotu, Ilija Šetka i Zvonimir Đukić Đule bili su na izvorima na kojima nastaje banjalučko pivo i imali su priliku da saznaju kako je stvorena pivara u Banjaluci, ali i da se upoznaju sa procesom njegovog nastanka. Frontmen “Van Goga” Zvonimir Đukić Đule kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je poslije mnogo godina ponovo u Banjaluci, i to baš kad bend proslavlja 35 godina rada.

- Svi znaju da je “Van Gog” nastao u Banjaluci davne 1985. godine kada se dogodio lajv ejd. Tog dana smo odlučili da napravimo bend. Drago mi je da smo posetili i “Banjalučku pivaru”, jer je “nektar” jedno od mojih omiljenih piva. “Moto fest” je sjajan skup, odlično organizovan, ima fenomenalan lajnap i tehniku - kazao je Đule i dodao da se muzika konačno budi iz tišine i velikog sna.

Naglasio je da je do sada muzika samovala i tugovala u tišini, te da je konačno došlo vrijeme da spojimo energiju i emocije i da taj huk eksplodira sa Kastela.

- Pozdravljam Banjalučane i Banjalučanke, ponovo se vraćamo na dobru stazu starog zagrljaja i nadam se da će ta ljubav koja se dogodila pre mnogo godina trajati zauvek. Molim decu i roditelje da zaobiđu nesuvisle televizijske programe i nesuvisle likove sa nadimcima. Izvedite decu na koncert, na jezero i neka ljubav počne ispočetka. Nikad neće biti isto kao što je nekad bilo, ali verujemo u budućnost i budimo optimisti - poručio je Đule. Dodao je da mu je veoma drago što je binu dijelio sa “Moreuzom”, “Bijesovima” i “Kerberom”. Publika je zaista uživala slušajući najljepše pjesme kao što su “Ludo, luda” benda “Van Gog”, “Ratne igre” u izvođenju “Kerbera”, te “Ugriz đavola” grupe “Moreuz” i druge velike hitove koji su odzvanjali Banjalukom stvarajući čarobnu atmosferu.

Frontmen “Moreuza” i direktor ili kako za sebe voli da kaže - frontmen “Banjalučke pivare” Ilija Šetka istakao je da je Banjaluka centar Balkana.

- Ovaj grad ima najlepšu i najbolju pivaru na celom Balkanu. Veliku, nezavisnu pivaru i “nektar” pivo. Banjaluka ima i najveći moto festival na Balkanu zahvaljujući Moto klubu “Stršljen” - kazao je Šetka.

Dodao je da mu je neizmjerno drago što može da ugosti prijatelja Đuleta. Na ovogodišnjem, četvrtom po redu “Moto festu” s publikom su pjevali i Nele Karajlić, “Galija”, Ivana Peteres i Đorđe David, “Death Sanj” i Ivana Peters, te “Love hunters”. “Banjalučka pivara” i “nektar” pivo kao brendovi sa višedecenijskom tradicijom od početka su uz “Moto fest”.

“Stršljen”

Direktor “Moto festa” i predsjednik MK “Stršljen” Siniša Praštalo istakao je da mu je posebno zadovoljstvo da ugosti ljude iz svih krajeva svijeta.

- S druge strane, čast mi je što postavljamo nove standarde u organizaciji događaja, posebno “Moto festa”, koji je Banjaluku pozicionirao na regionalnoj turističkoj mapi - rekao je Praštalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana