Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski na "Tamburica festu"

Srna
Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski na "Tamburica festu"

Čuveni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće na ovogodišnjem "Tamburica festu 2020" - zvanično najboljem festivalu etno-muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, koja bi trebalo da bude održana od 21. do 23. avgusta u Novom Sadu.

Planirano je da ovogodišnji, 13. po redu "Tamburica fest", bude održan na Trgu slobode.

Legendarni virtuoz na gitari, čuven po jedinstvenom muzičkom izrazu u njegovanju tradicionalnih makedonskih ritmova i arija u fjužn muzici, džez roku i roku, predstaviće se sa svojim novim, podmlađenim sastavom "VS trio".

Stefanovski i njegov podmlađeni bend imaće cjelovečernji koncertu u revijalnom dijelu festivalskog programa, saopšteno je iz "Tamburica festa".

- Imamo svežu krv u ritam sekciji u kojoj je mladi, dvadesetdvogodišnji basista Ivan Kukić i moj sin Jan za bubnjevima. Upravo završavamo snimanje novog albuma na kojem će biti devet numera, pa ćemo predstaviti i neku od njih - rekao je Stefanovski.

Stefanovski je rekao da će u nekoliko numera nastupiti zajedno sa najboljim vojvođanskim tamburašima.

- U Vojvodini ima mnogo sjajnih tamburaša i lako ćemo se dogovoriti koje ćemo kompozicije zajednički predstaviti publici. Jer, imamo materijal koji svi znaju i biće nam dovoljna jedna proba. Verujem da će biti super. Festival se održava krajem leta, svet je preplanuo i ima malo viška energije, pa ćemo publici dati sve što imamo i umemo. Sve smo bolji i bolji - poručio je Stefanovski.

Muzički urednik "Tamburica festa 2020" Danilo Ninković naglasio je da je organizatorima festivala velika čast što će ugostiti jednog od najboljih svjetskih gitarista.

- Specifičnost nastupa Vlatka Stefanovskog biće u tome što će prvi put u njegovoj prebogatoj muzičkoj karijeri svirati nekoliko svojih numera uz pratnju tamburaškog orkestra. U toj jedinstvenoj premijeri tambura će pokazati svoju univerzalnost što se tiče žanra, ali i svega ostalog što je čini jedinstvenom. Publika će, svakako, uživati u zajedničkoj svirci jednog takvog vrhunskog gitariste i najboljih tamburaša - rekao je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana