Ledi Gaga umjetnica godine na dodjeli MTV muzičkih nagrada u Njujorku

G.S.
Ledi Gaga umjetnica godine na dodjeli MTV muzičkih nagrada u Njujorku

Pop zvijezda Ledi Gaga osvojila je ovogodišnje MTV video-muzičke nagrade, te na dodjeli dobila pet priznanja, uključujući i specijalnu nagradu “Trikon” namijenjenu za umjetnika godine, pjesmu godine i najbolju saradnju godine.

Priznanje za saradnju godine osvojila je za duet sa Arijanom Grande, a obje su nastupale na odvojenoj sceni u Njujorku, poštujući mjere prevencije i zaštite od virusa korona, s obzirom na to da je dodjela održana onlajn. Nagrada “Trikon” odnosi se na njenu svestranost i činjenicu da se bavi muzikom, glumom i humanitarnim radom. Neobično ime i kategorija prvi put je dodijeljena ove godine, a Gaga je tim povodom održala emotivan govor u kojem je zahvalila svojim obožavaocima i apelovala na ljude da i dalje nose maske.

- Ova nagrada mi mnogo znači. Stvaram muziku otkako sam bila mala djevojčica. I iako sam imala velike snove, nikada nisam mogla da zamislim da ću jednog dana dobiti nagradu koja će obilježiti sve čime se u životu bavim. Tokom karijere sam imala mnogo uspona i padova, i kao glumica i kao pjevačica, ali kada sa­d pogledam unazad, humanitarni rad je postao mnogo značajniji za moj život u Holivudu. Pokrenula sam fondaciju “Born This Way” koju i dalje vodim - rekla je Gaga.

Ona je dodala da je nagrade podijelila sa svima koji su kod kuće, a koji se osjećaju kao trostruki kontejner (što je u samom nazivu “Trikon” nagrade).

- Zastanite i nagradite sebe za svoju hrabrost. Ovo nije bila laka godina ni za koga, ali ono što vidim je nevjerovatni trijumf hrabrosti. Nadam se da će ljudi kod kuće koji imaju velike snove vidjeti mene na ovoj sceni i znati koliko sam zahvalna na svemu. Vi možete da postignete isto. Ne želim ništa drugo nego da budem vaš umjetnik godine. To je privilegija - navela je Gaga koja je izvela tri pjesme sa novog albuma “Chromatica”.

Korejska pop grupa BTS odnijela je četiri nagrade - za najbolju grupu, najbolji pop, najbolje korejske pop izvođače i nagradu za najbolju koreografiju, dok je muzičar The Weekend dobio nagradu za video godine. Priznanje za najboljeg novog umjetnika dobila je Doja Ket, za rok izvođača “Koldplej”, a za najbolji video napravljen kod kuće Arijana Grande i Džastin Biber. Nagrada za najbolji spot pripala je Tejlor Svift, za najbolje vizuelne efekte Dui Lipi. Najbolji alternativni izvođač je Ma

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana