Kultni bend “Bas i Stega” izdao novi album „Na istom putu”,

B.P.
Kultni bend “Bas i Stega” izdao novi album „Na istom putu”,

PANČEVO- Kultni sastav “Bas i Stega” objavio je treći studijski album „Na istom putu”, koji je dostupan na svim digitalnim platformama.

Njihova muzika je furiozno prožimanje gruva sa rokenrolom, psihodelijom, d&b i elektronikom, a za posjetioce njihovih koncerata često je to rasplesani bunt koji hipnotiše i provocira. Album „Na istom putu” je muzička kreacija nastala iz jako inspirativnog perioda za bend koji je započeo formiranjem aktuelne postave benda, a razvijao se razmjenom energije, eksperimentisanjem s elektronikom i vokalnim izražavanjem kroz pjesme.

Pjevač i gitarista benda Dragan Gale Vlajić  kaže da je ovo korak dalje za bend u svakom pogledu.

-Mislim da smo na ovom albumu otišli još jedan korak dalje sa kreativnošću i maštom, tako da smo spojili sve naše ideje u kompaktnu celinu koja hipnotiše i kroz muziku prenosi naše poruke, nadrealne doživljaje stvarnosti i stavove. Na istom putu nam se našla sada već ustaljena ekipa neverovatnih saradnika sa kojima smo nastavili rad koji je započet još na albumu „Negde daleko” 2019. godine i bez kojih album ne bi bio ovo što je sada. Za nas je „Na istom putu” više od običnog albuma i zbirke pesama, ovaj album je nepokolebljivi životni stav i strast prema stvaralaštvu” - rekao je Vlajić.

Prvi singl sa albuma „Na istom putu” je pjesma „Osećaj”, a video spot za ovu numeru snimio je Aljoša Dakić.

Bend  “Bas i Stega” čine Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sint, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi). U ulozi producenta, čovjeka koji radi miks, mastering i dizajnira ovaj jedinstveni zvuk našao se ponovo Srđan Popov, uz tradicionalo snimanje gitara u Pančevu sa Stefanom Gaćešom i gostovanje Sanje Ugrčić Pavlović na vokalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana