Koncert "Urban i 4" u Banjaluci - "Boemski kicoš" pjesmama liječio duše

Jelena Stanić
Koncert "Urban i 4" u Banjaluci - "Boemski kicoš" pjesmama liječio duše

BANjALUKA – Hrvatski muzičar Damir Urban i frontmen grupe “Urban&4” održao je u sinoć dugoočekivani koncert u Klubu studenata Banjaluka.

“Ekstravagantni boemski kicoš kojem je dozvoljeno biti orginalan” svojim nastupom podario je banjalučkoj publici sjajne trenutke.

Maestralno izvedene stare i nove pjesme vidale su “rane” ranjenim dušama.

Nesvakidašnja eksplozija scenske energije pjevača, publici, koja je nestrpljivo iščekivala “najljepše stvari da se dogode u mraku” i “molili su srce da ne izda bukom”, nije dozvolila ni tren mirovanja.

Damir je svojom energijom i izvođenjem pjesme  “Ruke” potaknuo prisutne da  je horski isprate do posljednjog takta, crpeći iz njega energiju koja je hipnotisala Banjalučane. Nemirni Urbanov duh smirivale su samo balade kad je kao u pjesami “Iskra” i  “Div” sjeo i zasvirao gitaru te sve  podsjetio da “ne zaboravimo više stvari nego što drugi uopće znaju” i šta je u ovom ubrzanom i sve površnijem svijetu vrijedno.

Intimna atmosfera KSB-a ujedinila je raštrkane osjećaje i bila gorivo koje je Urbanu davalo moć da svakom narednom pjesmom publiku  odnese u svijet ostvarenih želja i nadanja.

Kako je Damir i sam kazao uoči koncerta, “muzika možda ne mora da bude dobra i  pametna, ali mora biti uzbudljiva”. Zahvaljujući izvođenju ovog sjajnog benda koji je na muzičkoj sceni više od tri decenije uzbuđenja nije manjkalo.

“Budi moja voda”, “Sutra ćemo pričati”, “Mjesto za mene”, “Mala Truba” samo su neki od hitova koji su ovo decembarsko veče u Banjaluci obogatili za nastup koji će se prepričavati do  Urbanovog sljedećeg dolaska u ovaj grad, kada će (ne sumnjamo) zasjeniti ovo veče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana