Koncert sjećanja na Milana Mladenovića u Banjaluci

B. P.
Koncert sjećanja na Milana Mladenovića u Banjaluci

BANjALUKA - U Gradskom pozorištu Jazavac 2. marta sa početkom u 20 časova premijerno će biti održan multimedijalni program pod nazivom “Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV - Kao da je i dalje tu”.

U okviru navedenog programa tribute bend “Deca iz vode” će u akustičnom maniru svirati pjesme EKV-a, a specijalni gost je Mikica Stefanović , Milanov drug iz tinejdžerskih dana sa kojim je osnovao grupu “Limunovo drvo” i sa kojim je komponovao desetak pjesama.

“Deca iz vode” su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute bend, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a - Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i Tanjom Jovićević.

Prije koncerta će biti prikazan  dokumentarni film “Dečak iz vode” Marka Novičića, a nakon projekcije planirana je kratka rok tribina gdje će Mikica Stefanović ispričati do sada nepoznate detalje i priče iz perioda 70-ih i samog početka Milanovog muzičkog djelovanja.

Voditelj tribine je Aleksandar Šarčević, osnivač i idejni tvorac projekta. U drugom dijelu programa slijedi akustični koncert EKV tribute benda “Deca iz vode” koji će, zajedno sa Mikicom Stefanovićem, odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenac “Katarina II” te najveće hitove grupe “Šarlo akrobata”. 

Prvi put u Republici Srpskoj će biti izvedeno i nekoliko pjesama grupe “Limunovo drvo”. Cijena ulaznice 15 KM, na dan koncerta 18 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana