Koncert Bijelog dugmeta kruna festivala na Benkovcu

Snežana Tasić
Koncert Bijelog dugmeta kruna festivala na Benkovcu

Pred više hiljada ljubitelja rok muzike na stadionu na Benkovcu održan prvi rok fest "Kozara u srcu" na kojem su nastupile grupe "Tatu", "Nolimit nau", "Fijasko", "Osvajači", "Atomsko sklonište", "Kerber" i "Bijelo dugme".

Zbog otkazivanja prve koncertne večeri ovog festa, koji je trebalo da bude održan u srijedu, ovaj rok spektakl  je trajao punih sedam sati.

Pozitivna atmosfera na koncertu oduševila je i Gorana Bregovića koji je izrazio zadovoljstvo što nastupa na stadionu na kojem je prije četrdeset godina radio kao akcijaš.

- Benkovac danas izgleda onako kako i treba, a gledajući ovaj stadion sjetio sam se radne akcije i zemljanih radova koje sam kao omladinac zajedno sa ostalim akcijašima radio - rekao je Bregović.

Iako je prvi put jedan ovakav muzički događaj organizovan na ovoj lokaciji, publika i muzičari su istakli veoma dobru i uspješnu organizaciju cjelovečernjeg koncerta.

Organizator ovog festa Dražen Vrhovac rekao je da je prvi rok fest na Kozari protekao uspješno i da nije bilo primjedbe na nastup grupa, kao i samu organizaciju.

- Rok je pobijedio. Festival je uspio i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju. Posebno me raduju izjave učesnika koncerta da su na Kozari doživjeli jednu takvu pozitivnu energiju, koju će pamtiti i zbog koje su nastojali dati sve od sebe kako bi ostavili što bolji utisak pred publikom - rekao je Vrhovac, zahvalivši svima koji su pomogli realizaciju ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana