Klint Istvud priprema avanturističku dramu “Plači, Mačo”: Put ka dobroti i iskupljenju

G.S.
Klint Istvud priprema avanturističku dramu “Plači, Mačo”: Put ka dobroti i iskupljenju

Velikan Holivuda, glumac i režiser Klint Istvud priprema novi film, avanturističku dramu “Plači, Mačo” zasnovanu na istoimenom romanu Ričarda Neša, a Istvud će producirati, režirati i igrati glavnu ulogu u ovom ostvarenju.

On će, prema pisanju magazina “Dedlajn”, igrati nekadašnju zvijezdu rodea i uzgajivača konja koga bivši gazda angažuje da dovede njegovog sina kući i odvoji ga od majke alkoholičarke. Prelazeći ruralne dijelove Meksika na putu ka Teksasu, njih dvojica susreću se sa neočekivano izazovnim putovanjem, tokom kojeg će jahač, dok uči mladog saputnika šta to znači biti dobar čovjek, potražiti i put ka sopstvenom iskupljenju. “Njujork tajms” svojevremeno je opisao knjigu Ričarda Neša objavljenu 1975. godine kao moralističku priču o dvojici likova koji pomažu jedan drugom da se snađu u komplikovanim promjenama.

Da producenti razmišljaju o ekranizovanju ovog romana otkriveno je još 2011. godine, tokom Kanskog festivala, i tada je trebalo da se u glavnoj ulozi nađe Arnold Švarceneger, a da ga režira Bred Furman. To se, međutim, nije dogodilo.

I sam Istvud, piše magazin “Varajeti”, imao je namjeru da prenese ovu knjigu na platno još 1988. godine, ali je projekat ostavio po strani, s obzirom na to da je te godine snimao “Smrtonosnu igru” peti i posljednji film iz serijala o prljavom inspektoru Hariju.

Detalji o početku snimanja još nisu otkriveni, ali izvori ovog portala navode da bi, s obzirom na to koliko brzo Istvud snima, ovo ostvarenje moglo da bude pred publikom sljedeće zime. Iza filma je stala producentska kuća “Vorner bros”, a Istvud je navodno već počeo da obilazi potencijalne lokacije. Planirano je da ostvarenje bude snimljeno u Novom Meksiku.

Scenario je napisao Neš po svom romanu u saradnji sa scenaristom Nikom Šenkom.

Višestruki oskarovac Klint Istvud, koji je u maju proslavio 90. rođendan, posljednjih nekoliko godina bira filmove koje može i da režira i da u njima igra glavnu ulogu. Svoj prethodni film “Mula” snimio je prije dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana