Kijanu Rivs glavna zvijezda prve večeri Arsenal Festa

Tanjug
Kijanu Rivs glavna zvijezda prve večeri Arsenal Festa

KRAGUJEVAC - Američki bend „Dogstar“ održao je na Arsenal Festu u Kragujevcu prvi koncert u Srbiji, a basista ove grupe, holivudski star Kijanu Rivs, ponio je titulu zvijezde prve večeri jednog od najznačajnijih festivala u ovom dijelu Evrope.

Još od trenutka kada je, prije nekoliko mjeseci, objavljen "line up" 14. izdanja Arsenal Festa, u kome se našlo ime benda „Dogstar“ i svjetski poznatog glumca Kijanu Rivsa, publika je s nestrpljenjem iščekivala njihov koncert, što se potvrdilo u četvrtak uveče, kada je na oko sat vremena pred nastup američke grupe, prostor "Kneževog arsenala", u kojeme se održava trodnevni festival, počeo naglo da se popunjava.

Uprkos spektakularnim koncertima bendova „Asian dub foundation“ i „Partibrejkers“ na glavnoj bini, koji su započeli prvo veče festivala, očigledno je bilo da je nekoliko hiljada posjetilaca s nestrpljenjem iščekivalo upravo dolazak Kijanua Rivsa, koji se sa kolegama iz benda, praćen dimnim efektima, na glavnoj sceni pojavio tačno u minut nastupa zakazanog za 23.20 i izazvao egzaltiranost, prije svega, ženskog deijla publike.

Kijanu Rivs je u više navrata vrlo srdačno pozdravio publiku i komunicirao sa masom, koja je uzvraćala vriskom.

Evidentno je bilo da publika uglavnom nije znala pjesme benda „Dogstar“, ali su njihove članove nagradili ovacijama, na ispuštajući telefone kojima su snimali koncert koji je trajao nešto više od sat vremena.

Kako su dočekani, „Dogstar“ i, pre svega, Kijanu Rivs i ispraćeni su nakon nastupa gromoglasnim aplauzima.

Prvo veče na glavnoj bini Arsenal Festa zatvorio je bend Brkovi, dok su nastupi DJ-eva, alternativnih bendova i repera na preostale dvije scene festivala - Garden stage-u i Exlosive DJ stage-u potrajali do ranog jutra.

Večeras, druge večeri Arsenal Festa, epitet zvijezda ovog značajnog muzičkog događaja ponijeće Bijelo dugme, koje koncertom obilježava 50 godina postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana